6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kriz sağlığı olumsuz etkiliyor

Türk Tabipler Birliği(TTB) Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Eriş Bilaloğlu, Türkiye'de yaşanabilecek muhtemel kriz ile birlikte işsizlik ve hayat pahalılığının hat safhaya çıkacağını, bunun da doğrudan sağlığı olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.


Türk Tabipler Birliği Orta Karadeniz Tabip Odaları Toplantısı gerçekleştirildi. Samsun Tabip Odası'nda yapılan toplantıya TTB Merkez Konsey Genel Sekreteri Dr. Eriş Bilaoğlu ve oda başkanları katıldı. Toplantı öncesinde 'emeği savunmak için hep birlikte' konulu bir açıklaması yapan Bilaloğlu, Türkiye'de, ekonomik büyümenin yavaşlamasıyla birlikte enerji ve gıda maddelerinin fiyatında artış olacağını söyledi.
Türkiye'deki büyümenin yüzde 0.5 oranında olması durumunda yaklaşık 500 bin kişinin işsiz kalacağını ileri süren Bilaloğlu, "Bu sayı ailelerle birlikte en az 1 milyon 200 bin kişiyi etkileyecek.

Her yıl 600 bin kişi daha iş aramaya dahil olduğu düşünülürse sermayeyi değil, mutlaka halkı koruyan bir bütçeye gerek olduğu anlaşılmaktadır. Bununla birlikte Türkiye'de, muhtemel yaşanabilecek bir kriz, işsizlik ve hayat pahalılığını hat safhaya çıkartacak. Ekonomik krizde, doğrudan sağlığı olumsuz yönde
etkileyecek" dedi. Ardından Bilaloğlu ve oda başkanlarının katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 18:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?