2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Krizde yabancı yatırım sevinci

Avrupa'da 8 ülkede 130 iş yeri ve 2 milyar euroluk cirosu ile inşaat sektöründe perakendeci olarak faaliyet gösteren Avusturyalı Baomax AG firması, yatırım için Türkiye'yi tercih etti.

Türkiye'de toplam 1 milyar dolarlık yatırım yapacak olan firma, Samsun'a da 35 milyon dolarlık yapı market kuracak.


Gazi Osman Paşa Mahallesi Çevre Yolu ve Akman Sokak arasında kalan 30 bin metrekare alan üzerine kurulacak yapı marketin sadece Samsun'a değil, Karadeniz Bölgesi'ne hitap edeceği bildirildi. Baomax AG firması yetkilisi Heinrich Kugler, Başkan Genç'i makamında ziyaret edip, proje hakkında bilgi verdi. Heinrich Kugler, Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırım planladıklarını ve bunun 35 milyon dolarlık kısmının ise Samsun'un merkez ilçesi Canik'te yapılacağını söyledi. Bundan sonra kendisini Canikli olarak
gördüğünü belirten Kugler, "Canik'te gördüğüm ilgi ve alaka beni son derece memnun etti. Yatırım konusunda Canik'i tercih etmemizde ne kadar doğru bir karar verdiğimiz bir kere daha kanıtlandı. Bizlere yer bulma konusunda her türlü kolaylığı gösteren Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e ve ekibine teşekkür ediyorum. Yapı marketimizin temelini mart ayında atacağız. Bir yıl sonrada, 200 çalışanı ile Samsun'a ve Karadeniz Bölgesi'ne hizmet vermeye başlayacağız" dedi.
Canik'in, Karadeniz Bölgesi'nde yatırım merkezi haline geldiğini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yerel yönetimlerin halk hizmetin dışında en önemli görevinin yatırımcının önünü açmak olduğunu vurguladı. Canik'te 'çevre dostu' yatırım yapmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu kaydeden Başkan Osman Genç, "İlçelerin, illerin ve ülkelerin kalkınması yatırımla olur. Bu nedenle gerekli şartları yerine getiren yerli ve yabancı her yatırımcının ilçemize yatırım yapmasını teşvik ettik ve etmeye de devam ediyoruz.

İnşaat malzemeleri konusunda faaliyet gösteren Baomax firmasının Samsun'da yatırım yapmak için Canik'i tercih etmesi bizleri son derece memnun etmiştir. A'dan Z'ye tüm inşaat malzemelerinin satışının yapılacağı yapı markette hem halkımız hem de inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar gerekli malzemelerini bulabilecekler" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 14:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?