2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kuaförlük kursuna büyük ilgi

Türkiye İş Kurumu(İŞKUR), Samsun'daki işsizlerin istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla açtığı 'Bayan Kuaförü Yetiştirme Kursu' için yapılan seçmelere bayanlar büyük ilgi gösterdi.


İŞKUR Müdürlüğü ve Karadeniz Bölgesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı tek bayan kuaförü yetiştirerek sertifika verme yetkisine sahip 'Özel Samsun Kuaförlük Kursu' işbirliği düzenlenen 'Bayan Kuaförü Yetiştirme Kursu'na müracaat eden yüzlerce adayın kura seçimi İŞKUR Müdürlüğü'nde yapıldı.


Bayanların yoğun ilgi gösterdiği kursiyer seçiminde, adayların seçimi için yapılacak olan sözlü imtihan öncesinde büyük kargaşa yaşanınca İŞKUR Müdürlüğü yetkilileri ve Özel Kurs Müdürü Nurşen Öztürk, haksızlık yaşanmaması için adayların kayıt sıralamasına göre belirlenmesine karar verdi. Bayan Kuaförü Kursu'na katılmak için İŞKUR Müdürlüğü'ne kayıtlarını yaptıran yüzlerce aday arasından ilk etap da 15'er kişilik gruplar halinde yetiştirilecek olan 30 kursiyer, müdürlük binasında kayıt sırasına göre kursa
katılmaya hak kazandı.


Öte yandan 3 ay boyunca haftada 5 gün olmak üzere düzenlenen kursa katılan her kursiyere İŞKUR Müdürlüğü tarafından ders başına 15 lira verilecek. İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bayan kuaförü yetiştirme kursunun 1 yıl boyunca 3 aylık periyotlar halinde süreceği ve kursa katılmak isteyen vatandaşların İŞKUR'a müracaat ederek "iş arayan kaydı" yaptırmasını istediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 18:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?