5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Küçük kız şahit olduğu dehşeti anlattı

Samsun'da yanında babası öldürülen 10 yaşındaki bir kız çocuğu, mahkemede cinayet anını anlatırken gözyaşlarına boğuldu. 

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Kavak İlçesi'nin Alaçam Köyü'nde Bahattin D.'yi av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Murat D. ile olay anında kendisine yardım ettiği iddia edilen eşi Saliha D.'nin yargılanmasına devam edildi. Murat D. kendini savunarak, olay sırasında eşi Saliha D.'nin feryatları üzerine evinden dışarı çıktığını, ancak Bahattin D.'yi eşine saldırmış halde görünce ona tüfeği doğrulttuğunu söyledi. Bahattin D.'nin tüfeği tutması sonucu tüfeğin ateş aldığını ileri süren Murat D., Bahattin D.'yi kazaen öldürdüğünü iddia etti. Tutuksuz olarak yargılanan Saliha D. ise ölen şahsın kendisine saldırdığını ve yere yatırıp boğazını sıktığını iddia etti. 

Duruşmada tanık olarak dinlenen ve olay sırasında ölen babasının yanında bulunan ilköğretim 5. sınıf öğrencisi B.D., babasının öldürüldüğü anı anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Duruşmada, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde görevli psikolog gözetiminde ifade veren B.D., "Babamla birlikte dedemin mezarını ziyarete gidiyorduk. Murat eniştenin evinin önünden geçerken Saliha teyze babamı yanına çağırdı. Babama bağırıp çağırdı. Daha sonra Murat enişte elinde tüfekle babamın karşına çıktı. Önce havaya ateş açtı ve ardından da babama. Babam yere düştü ve düşerken de tüfeği tutmak istedi. Babamı Murat enişte öldürdü" dedi. 

Gözyaşları içinde ifade veren B.D., mahkeme heyeti ve psikolog tarafından teselli edildi. Duruşma olay yerinde keşif yapılması için ertelendi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 16:15:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?