4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Küçük kızın ruh sağlığı tespit edilecek

ÖPÜCÜK SONRASI KÜÇÜK KIZIN RUH SAĞLIĞI TESPİT EDİLECEK

Samsun'da annesinin eski eşi tarafından dudağından öpülen ve elle cinsel istismara uğrayan kızın psikolojik durumunu uzmanlar tespit edecek

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 2008 yılında Asiye T., 17 yıl evli kaldığı eski kocası C.G.'nin yeniden barışma talebi üzerine Kadifekale Mahallesi'ndeki evinde görüşme için buluştu.

Bu sırada evde bulunan olay tarihinde 13 yaşında olan M.T., uyumak için odasına giderken, C.G. küçük kızı yanağından öperek gönderdi.

Olumsuz sonuçlanan görüşme sonrasında eski eşinin çay yapması için mutfağa gitmesi üzerine M.T'nin odasına giden eski eşin, küçük kızı dudağından öperek elle de cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Daha sonra küçük kıza para vererek bakkala gönderen C.G. olayın da anlaşılması üzerine, üst kattaki komşunun giysilerini ve bir miktar parasını alarak kaçtı.

Ailenin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Görülen davaya annesi Asiye T. ile katılan küçük kızın öpücük ve diğer yaşadıkları sonrası ruh sağlığının ne şekilde bozulduğunun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikoloji Anabilim Dalında tespit edilmesi için mahkemece duruşmada karar verildi. Küçük kız ise adliyeden annesi ile birlikte ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 16:48:00
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 16:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?