6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Küçük polisler göğüs kabarttı

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 163. yıldönümü, Samsun'da düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlama programı, Samsun Emniyet Müdürlüğü, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu ve çeşitli derneklerin çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından polisleri selamlayan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, devlet kavramının vazgeçilmez ve terk edilmez niteliklerinin 'adalet ve güvenlik' olduğuna dikkat çekerek, "Bu iki kavramın önemi ve değeri çok büyüktür. Devlet olma gereğinin bir bütünü olarak tüm vatandaşların güvenlik ve huzurunun sağlanması en öncelikli vazifedir" dedi.

İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan'ın yaptığı konuşmanın ardından Cumhuriyet Caddesi üzerinde başlayan kortej yürüyüşü, 19 Mayıs Bulvarı, İstiklal ve Lise Caddeleri güzergahını takip ederek Emniyet Müdürlüğü önünde son buldu.

Kutlamalarda polis kıyafetli çocuklar ilgi odağı oldu. Çocukların yürüyüşte "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atması herkesi duygulandırdı. Törene Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıdırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 17:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?