3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Küçük tanık şok etti!

Eşi ile aynı yatakta yakaladığı arkadaşı 43 yaşındaki Sebahattin Yener'i baltayla öldürüp cesedini parçalayarak ırmağa attığı iddiasıyla 39 yaşındaki Engin Payaz ile eşi 32 yaşındaki Reyha Payaz'ın yargılanmasına devam edildi.

Kanıtları yok etme suçundan tutuklu yargılanırken tahliye olan Reyha Payaz, duruşmaya katılmazken, tutuklu sanık Engin Payaz eşinin olaya karışmadığını tekrarladı. Ancak, mahkeme tanık olarak dinlenen çiftin 11 yaşındaki kızları A.P ise, olay akşamını anlatırken, "Sebahattin zile basınca, babam dolaba saklandı. Annem ben seni çağırınca gelirsin dedi. Sonra bizi annem yatak odasına kilitledi" dedi.

Olay, İlkadım İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 2008 yılı Mart ayında meydana geldi. İnşaatlarda çalışan 2 çocuk babası Engin Payaz, eşi Rehya Payaz ve arkadaşı Sebahattin Yener ile birlikte kendi evinde alkol almaya başladı. Bir süre sonra aldığı alkolün etkisiyle sızan Payaz, gece geç saatlerde uyanınca eşi Reyha Payaz ile arkadaşı Sebahattin Yener'i aynı yatakta uyurken gördü.

İddialara göre Payaz, odun kesmekte kullandığı baltayla Yener'i başına vurarak öldürdü. Ardından da tuvalete taşıdığı ceseti 10 parçaya bölüp çuvallara koyarak ırmağa attı. 4 gün sonra ihbar üzerine eve gelen polis, çifti gözaltına aldı. Engin Payaz, planlayarak adam öldürmek suçundan, eşi Reyha Payaz ise delilleri yok etmek suçundan tutuklandı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan iki sanıktan Reyha Payaz, kendisinin cinayete karışmadığını, sadece eşinden korktuğu için delilleri yok ettiğini söyleyince, geçen yıl Eylül ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ancak, bu kararın ardından Yener ailesinin avukatı Ata Giritli'nin yeni bulunan deliller ile birlikte Cumhuriyet Savcılığına başvurarak Reyha Payaz hakkında 'cinayete iştirak' suçundan ikinci bir dava açılmasını sağladı. Bu dava diğer davayla birleştirildi. Planlayarak adam öldürmeye suçuna iştirak ettiği iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan genç kadın bugün yapılan duruşmaya katılmadı. Tutuklu yargılanan Engin Payaz ise daha önceki savunmalarını tekrar ederek cinayete eşinin katılmadığını ileri sürdü.

"ZİL ÇALINCA BABAM DOLABA SAKLANDI"

Bugün yapılan duruşmada, daha önce hiç dinlenmeyen katil zanlısı çiftin 11 yaşındaki kızları A.P. tanık olarak ifade verdi. Küçük kız, babasının evde olmadığı zamanlar Sebahattin Yener'in sürekli evlerine geldiğini belirterek, "Yemek yedikten sonra annem bizi başka bir odaya gönderiyordu. Annem, bize babanıza söylemeyin diyordu. Söyleyeceğiz dediğimiz zamanda bizi dövüyordu" dedi.

Olay akşamını da ayrıntılı bir şekilde anlatan küçük kız, "Annem telefon edip Sebahattin'i çağırdı. Bir süre sonra zil çalınca babam yatak odasındaki dolaba saklandı. Annem 'ben seni çağıracağım' diyerek kapıyı çekip gitti. Sonra biz uyumuşuz. Daha sonra annem odaya geldi. Ağabeyimle bana bir tencere verdi. 'Tuvaletiniz gelince bunun içine yaparsınız' dedi. Kapıyı kilitleyip gitti. Sabah olunca kapıyı açtı. Annem halının birini parçalara bölüp sobada yaktı. Evde de temizlik yapıyordu. Banyoda yüzümü yıkarken lavabonun borusundan kan damladığını gördüm" diye konuştu.

Arife Payaz, 4 gün sonra evlerine polis geldiğini belirterek annesi ve babasının el ele tutuşup polis otomobiline bindiklerini söyledi. Küçük kızın ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcısı, Reyha Payaz'ın tutuklanmasını talep etti. Ancak mahkeme bu talebi kabul etmeyerek duruşmayı erteledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2011 Salı 18:12:25
Güncelleme :22 Aralık 2011 Perşembe 16:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?