2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Küçük Yiğit'e hüzünlü veda

ÜÇÜZLERİ AMELİYAT SONRASI ÖLÜM AYIRDI

Samsun'da uzun bir tedavinin ardından 8 yıl sonra çocuk sahibi olan Sarı ailesinin üçüz evlatlarından 5 yaşındaki Yiğit, özel bir hastanede kol kırığı nedeniyle girdiği ameliyat sonrası hayatını kaybetti.

Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Lozan Caddesi Lozan Apartmanı'nda oturan Sarı ailesi, 20 Ekim Salı günü akşam yemeği için masaya oturdu. 14 yıllık evli Senem ve Ömer Sarı çifti, 8 yıl tedavi gördükten sonra tüp bebek yöntemiyle sahip oldukları 5 yaşındaki üçüzleri Yiğit Yakup, Betül ve Belgin ile birlikte yemek yemeye başladı. Yemek sırasında Yiğit, sandalyede hareket ederken dengesini kaybedip yere düştü ve sol kolu dirsek kısmından kırıldı. Baba ve anne, çocuklarını alarak evlerinin yakınında olan özel bir hastaneye götürdü. Yapılan kontrollerde çocuğun kolundan ameliyat edilmesine karar verildi, hemen ameliyata alındı.

Ailenin iddiasına göre, çocuğun karnının tok olduğu gibi bilgilerin verilmesinin ardından kırılan kola ameliyatla müdahale edildi. Narkozla bayıltılan çocuk, yaklaşık 1 saat süren ameliyatın ardından servise alındı. Serviste kendine gelmeye başlayan minik Yiğit'in nefes alamadığını fark eden anne Senem, doktorlara haber verdi. Yapılan müdahalenin ardından yoğun bakıma alınan Yiğit, 21 Ekim Çarşamba günü hayatını kaybetti.

Ailenin çocuğun doktor ihmali nedeniyle öldüğü iddiaları üzerine Samsun Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından cenaze aileye teslim edildi. Cenaze aracıyla eve getirilen küçük Yiğit'in cenazesi, evde oturma salonuna konuldu. Anne Senem ve akrabaları feryat ederek gözyaşı döktü. İhmali olanlara tepki gösteren aile bireyleri, baygınlık geçirdi. Apartmanın önünde dualar edildi ve helallik alındı. Ayakta durmakta zorlanan anne Senem ve baba Ömer'e akrabaları destek verirken, ailesini büyük üzüntüye boğan Yiğit, Tür-İş Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Derecik Mezarlığı'nda toprağa verildi.

19 Mayıs Sigara Fabrikası'nda çalışan baba Ömer Sarı (35), çocuğun hiçbir rahatsızlığının olmadığını, kol kırığı için gittikleri hastaneden çocuğun cenazesini aldıklarını, hukuk mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

Dede Yemen Yılmaz, narkoz veya çocuğun boğazını yemek tıkaması nedeniyle öldüğü yönünde görüşlerin ağır bastığını ifade ederek, "Ameliyata alınmadan önce doktorlara çocuğun karnının tok olduğu söylendi. Çocuk, ameliyattan hemen sonra nefes alamadı, tüm fonksiyonları durdu ve yoğun bakımda hayatını kaybetti. Bu ihmalden başka bir şey değil" dedi.

Anneanne Gülsün Yılmaz da, çocuklarının hata sonucu öldüğünü ileri sürerek, sorumluların cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

ÜÇÜZLERİ AMELİYAT SONRASI ÖLÜM AYIRDI
ÜÇÜZLERİ AMELİYAT SONRASI ÖLÜM AYIRDI
ÜÇÜZLERİ AMELİYAT SONRASI ÖLÜM AYIRDI
ÜÇÜZLERİ AMELİYAT SONRASI ÖLÜM AYIRDI
ÜÇÜZLERİ AMELİYAT SONRASI ÖLÜM AYIRDI
ÜÇÜZLERİ AMELİYAT SONRASI ÖLÜM AYIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 16:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?