3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Kültür Köprüsü için ön eleme

KÜLTÜR KÖPRÜSÜ PROJESİ ŞİİR VE TÜRKÜ YARIŞMASI

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'nün "Kültür Köprüsü Projesi" adı altında organize ettiği şiir ve türkü yarışmalarının Karadeniz Bölgesi Ön Elemeleri Samsun İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde yapıldı.

Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü ve Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan program büyük ilgi gördü. Yarışma programı, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından İl Sosyal Hizmetler Müdürü Adnan İpekdal'ın konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında Kültür Köprüsü Projesi hakkında bilgiler veren İpekdal, "Kültür Köprüsü Projesi, iller arası köprü inşa ederek ülke barışına hizmet etmeyi amaçlayan bir projedir. Bu proje adı altında düzenlenen yarışmalarda, yetiştirme yurtlarımızda kalan çocuk ve gençlerimizin kişisel gelişimlerine destek verilmekte ve birbirleriyle kaynaşmaları sağlanmaktadır. Ülkemizin farklı illerini görerek o illerin sosyal, kültürel ve tarihi dokusu hakkında bilgi sahibi olan çocuklarımız aynı zamanda sosyalleşecek, kültürel açıdan kendisini geliştirmiş olacaktır" dedi.

Yarışmalarda bir birincinin olmayacağını, yarışmaya katılan bütün çocukların birinci olduğunu ifade eden İpekdal, çocuklara başarı dileğinde bulundu.

Bölge elemelerine Samsun dışında; Tokat, Amasya, Kastamonu, Trabzon, Sinop ve Zonguldak illerinden 11 yarışmacı çocuk katıldı.

Şiir dalında başlayan elemelerde çocuklar fon müziği eşliğinde en iyi performanslarını sergilemeye çalıştı. Şiir performanslarının ardından misafir illerden gelen çocukların yarışmadan bir gün önce "Samsunum 1 Gemisi" ile tekne turu, Bandırma Gemisi ziyareti, Hayvanat Bahçesi, Amisos Mezarları ve Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaretlerinin de yer aldığı fotoğraf ve müzikli slayt gösterisi yapıldı.

Türkü dalında ise orkestra eşliğinde müziklerini seslendiren çocuklar misafirlere keyifli anlar yaşattı.

Karadeniz Bölgesi Ön Elemeleri jüri üyelerinin puanlarıyla yapılan seçmelerde türkü yarışmasında Tokat ili Mahsun-i Şerif'in "Çeşm-i Siyahım" adlı türküsüyle birincilik elde ederken, şiir yarışmasında ise Uğur Arslan'ın "Adı Mehmet" adlı şiiriyle Samsun birinci oldu.

Yarışmaya katılan bütün çocuklara protokol üyeleri tek tek hediyelerini verirken, türkü yarışmasında birinci olan çocuğa hediyesini Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hurican Çufedar takdim etti. Çufedar, "Çocuklarımızın performansını çok beğendim. Samsun'da böylesine güzel bir programın icra edilmesinde emeği geçen İl Müdürümüz Adnan İpekdal'a ve tertip komitesine çok teşekkür ediyorum" diye konuşurken; Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü Dr. İsmail Barış'ın da selamlarını ileterek Adnan İpekdal'a Barış'ın göndermiş olduğu plaketi takdim etti.

Hediyesini alan İl Sosyal Hizmetler Müdürü Adnan İpekdal, "Programa katılan değerli protokol üyelerimize, konuk illerden gelen misafirlerimize ve programa emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda yarışmaya katılan bütün çocuklarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Şiir yarışmasında birinci olan çocuğa ise hediyesini Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç takdim ederken yaptığı konuşmada, "Çocuklarımızın böylesine eğlendirici aynı zamanda öğretici bir etkinlik içinde olmaları beni çok sevindirdi ve duygulandırdı. Okunan şiirler ve söylenen türküler kalbimize işledi. Bu programın icra edilmesinde emeği geçen İl Müdürümüz Adnan İpekdal'a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda kalan çocukların halk oyunlarının da sergilendiği program çektirilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Programa Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hurican Çufedar, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zekiye Sezer, Müftü Yardımcısı Ali Öztürk katıldı.

Kültür Köprüsü şiir ve türkü yarışmalarının finalleri 19-21 Mayıs tarihinde bölge ön elemelerinde birinci olan illerin katılımıyla Tokat'ta yapılacak.

KÜLTÜR KÖPRÜSÜ PROJESİ ŞİİR VE TÜRKÜ YARIŞMASI
KÜLTÜR KÖPRÜSÜ PROJESİ ŞİİR VE TÜRKÜ YARIŞMASI
KÜLTÜR KÖPRÜSÜ PROJESİ ŞİİR VE TÜRKÜ YARIŞMASI
KÜLTÜR KÖPRÜSÜ PROJESİ ŞİİR VE TÜRKÜ YARIŞMASI
KÜLTÜR KÖPRÜSÜ PROJESİ ŞİİR VE TÜRKÜ YARIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 16:24:02
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 17:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?