6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kuraklık göçe zorluyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kuraklık ve susuzluk vatandaşları göçe zorluyor.


İlçeye 30 kilometre mesafede, Altınkaya Barajı'nın yakınında olmasına rağmen baraj suyundan yararlanamayan Vezirköprü'nün Kaplancık Köyü Bağırsak Deresi Mahallesi sakinleri, susuzluk yüzünden göç ediyor.


Geçimlerinin çiftçilik olduğunu söyleyen 6 çocuk babası Bilal Yılmaz, kuraklık ve susuzluk yüzünden başka yerlere göç ettiklerini belirterek "Arazilerimiz ve evlerimiz para etmediği için bırakıp gidiyoruz. Kaplancık köyünün 36 hane olan Bağırsak Deresi Mahallesi'nde göç yüzünden 12 hane kaldı. Kalan aileler de Ramazan Bayramı'ndan sonra göç etmeyi düşünüyor" dedi.


Köyde içme suyunun köy meydanında bulunan tek çeşmeden sağlandığını ve yer altı kaynaklarının kuruması nedeniyle çeşmeden çok az miktarda akan suyun yeterli olmadığını anlatan Bilal Yılmaz, "Çaresiz kaldığımız için baba ocaklarını terk ediyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin" derken gözyaşlarına boğuldu.


Aileler, kendilerine daha iyi bir yaşam kurmak için özellikle Bursa ve Tekirdağ'a göç ediyor. İlçeye bağlı Kaplancık Köyü Bağırsak Deresi Mahallesi, yaşanan göçler yüzünden harabeye döndü. Yaz aylarında köye sadece mezarlık ziyareti için kısa süreliğine gelenler oluyor

İha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 14:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?