5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

'Küresel kriz değil, medeniyet krizi'

Eski Devlet Bakanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan, küresel krizin aslında bir medeniyet krizi olduğunu söyledi.


Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığı Aylık Olağan Divan Toplantısı gerçekleştirildi. İl başkanlığında yapılan toplantıya Ahmet Demircan'ın yanı sıra , Saadet Partisi İl Başkanı Nuri Başar, başkan yardımcıları ve çok sayıda partili katıldı.
Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ahmet Demircan, ekonominin AK Parti iktidarı başa geldiğinden itibaren iyiye gitmediğini savundu.

Dünyada etkisini gösteren krizin Türkiye'yi de etkisi altına aldığını dile getiren Demircan, "Türkiye kendi içinde uygulamış olduğu IMF politikalarının kötü sonuçlarını şimdi acı acı yaşamakla karşı karşıya kaldı. İşin bir acı tarafı da ciddi bir ekonomik kriz içine sokulmuş iken, ülkemiz ve bu krize çok büyük miktarda borçlu olarak yakalanmışken iktidarda bulunanlar krizin farkında değiller. Küresel kriz aslında bir medeniyet krizidir. Kapitalizmin krizidir. IMF, kapitalizm icra memurudur. İMF, kapitalizmin çıkarlarını yönetir ve gözetir. Hiç bir zaman yoksul milletlerin haklarını korumamıştır. Dünyada IMF nereye girdiyse orayı yoksullaştırmıştır. Dünya üzerinde yaşanmakta olan kriz 200 yılı aşmış olan dünyaya egemenlik kurmuş zulüm etmekte olan kapitalizmin devriği dönemsel krizlerden biridir. İnşallah sonuncusu olacaktır. Bütün bu ekonomik krizlerin temelinde yatan üretilen ürünün paylaşımından doğan sıkıntıdır" dedi.


Samsun'un temsilcisi parlamenter kişilerin krizin Samsun'a uğramadığını söylediğine dikkat çeken Ahmet Demircan, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Av. Hasan Tahsin Şengül'den icra takibiyle ilgili bilgi aldığını, buna göre Samsun'da 2006 yılında icra dairelerine gelen dosya sayısı 33 bin 350, 2007 yılında 44 bin 370, 2008 yılının ilk 10 aylık süresinde 55 bin 280, 2008 yılı sonunda ise bu sayının 60 bini bulacağını ifade etti.


Demircan, "Samsun'a ekonomik kriz uğramamışsa neden hacizler ve icralık olaylar 3 senede ikiye katlandı. Bunu açıklamayı yapan parlamentere soruyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 16:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?