2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kursiyerler belgelerini aldı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, "Ana-Kız Okuldayız Okuma-Yazma Kampanyası" çerçevesinde açılan okuma-yazma kurslarını başarıyla tamamlayan 500 kursiyere törenle belgeleri verildi.


Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan okuma-yazma kampanyasına katılan bin 306 kursiyerden İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce yürütülen kurslarda belge almaya hak kazanan 500 bayan kursiyer, Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle belgelerini aldı. Törene İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Boyraz, İlçe Emniyet Müdürü Yakup Gülsu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, okul müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve kursiyer aileleri katıldı. Törende, kurslara katılarak okuma-yazmayı öğrenen kursiyerler adına konuşma yapan 3 çocuk annesi Azime Kaya(51), "Bu yıl hayatımın dönüm noktası oldu. Bu yaşıma kadar çeşitli nedenlerle okuma-yazma öğrenemedim. Ben bu halimle nasıl kurtulurum derken 'Ana-Kız Okuldayız' haberini duydum. Arkadaşlarımla okula yazıldım. İyi ki yazılmışım, şimdi okuyorum. Bizlere okuma-yazmayı öğrenmesinde yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Kaymakam Erol Karaömeroğlu da yaptığı konuşmada, "Okumanın yaşı yoktur. Buna burada bir kez daha şahit olduk. Kadınların yetişkin bireyler olarak kendilerini ifade edebilmeleri, toplumsal ihtiyaçlarını bağımsızca karşılayabilmeleri, okuma-yazma becerisi kazanmalarıyla mümkün olmaktadır. Kadınlarımız okuma-yazma sayesinde kendilerine olan öz güvenlerini kazanarak ayaklarının üzerinde sağlam durabilmeli. Bu nedenle kursa katılan hanımlarımızı kutluyorum" diye konuştu.


İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazım Kale ise yaptıkları çalışmalarda ilçe merkezinde ve köylerde 4 bin 9 yüz 81 vatandaşı okuryazar olmadığının tespit edildiğini, kampanyanın amacına uygun olarak 4 yılda bu vatandaşların okuryazar olmalarının hedeflendiğini kaydetti. Kale, Halk Eğitim Merkezi olarak açtıkları 115 okuma-yazma kursuna bin 309 kursiyerin katıldığını dile getirdi.
Konuşmaların ardından okuma-yazma kursunu başarıyla bitiren 500 kursiyere belgeleri protokol tarafından verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 16:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?