2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kursiyerler sertifikalarını aldı

İlkadım Belediyesi GAMEK 11.Dönem Kaynakçılık ve 6.Dönem Bilgisayarlı Muhasebe Kurslarında eğitimlerini tamamlayan 116 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.


Sertifika törenine İlkadım İlçe Kaymakamı Zafer Orhan, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İŞKUR Müdürü Tahsin Bayar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Kılıç ve kursiyerler katıldı.
Tören öncesi bir konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, toplumda nitelikli insan sayısının azlığına dikkat çekti. Toplumda nitelikli, yetişmiş insan bulmakta zorluk çekildiğine işaret eden Demirtaş, GAMEK gibi meslek edindirme kurslarının nitelikli, yetişmiş eleman açığını kapatma görevini üstlendiğini söyledi.


İlkadım İlçe Kaymakamı Zafer Orhan ise eğitimin önemine vurgu yaptı. Toplumun eğitimle güç kazandığını söyleyen Kaymakam Zafer Orhan, mesleki ve teknik eğitime yönelik talebin her geçen gün arttığını kaydetti. Gençlerin klasik eğitimden sonra iş sahibi olamadıklarından ötürü mesleki eğitime yöneldiklerini ifade eden Zafer Orhan, gençlerin iş bulabilmek için mesleki eğitim kurslarını tercih ettiğini belirtti. Orhan, Halk Eğitim Merkezi kurslarının bu yıl itibariyle 27 bin kişiye eğitim verdiğini açıkladı.


Konuşmaların ardından GAMEK 11.Dönem Kaynakçılık Kursu'nda eğitim gören 74 kursiyer ve 6.Dönem Bilgisayarlı Muhasebe Kurslarında eğitimlerini tamamlayan 42 kursiyer olmak üzere toplam 116 kişiye sertifikaları verildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 18:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?