6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kursiyerler yardım istedi

Samsun'un Vezirköprü Halk Eğitim Merkezi'nce açılan el sanatları kurslarına katılan genç kızlar, sergi açılışı için köylerine gelen Kaymakam Adem Arslan'dan okumak için yardım istedi.

Halk Eğitim Merkezi tarafından Halil Baba köyünde düzenlenen iğne oyası ve okuma-yazma kursunun sona ermesi dolayısıyla hazırlanan serginin açılışına katılan Kaymakam Adem Arslan, hem kursiyerlere sertifikalarını verdi hem de sorunlarını dinledi.

İğne oyası kursunu tamamlayan kursiyerler belgelerini Kaymakam Arslan'ın elinden alırken, Hülya Gül (17) ve Şefika Ünal(20) isimli kursiyerler, okumak için kaymakamdan yardım istedi. Hülya Gül ve Şefika Ünal, okuyamadıkları için pişman olduklarını, eğitimlerine açık öğretimle devam ederek liseyi bitirmek istediklerini, fakat ailelerinin izin vermediğini söyledi.

Bunun üzerine genç kızların ailesiyle görüşen Kaymakam Arslan, aileleri razı ederek, kızlarının okumasına izin vereceklerine dair söz aldı. Arslan, "Sizler yeter ki okumalarına izin verin, ben her türlü yardımı yapmaya hazırım" dedi. Belge töreninde, köy kadınlarına yönelik açılan okuma-yazma kursunu bitiren 8 ev hanımına da okuryazar belgeleri verildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 18:31:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?