2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kursiyerlere sertifika

KURSİYERLERE SERTİFİKA

Samsun'da, İŞKUR destekli açılan "Bayan Kuaförlük Kursu"nu başarıyla tamamlayan 30 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

İŞKUR ve Özel Samsun Kuaförlük Kursu işbirliğinde düzenlenen Bayan Kuaförlük Kursu sona erdi. Kursun sona ermesi dolayısıyla sertifika töreni yapıldı. Özel Samsun Gözde Kuaförlük Kursu salonunda düzenlenen törende, kursu başarıyla tamamlayan 30 kursiyere sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde konuşan İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, mesleki eğitimin amacının, işsiz gençlerin mesleki eğitimden geçirilerek hayat boyu öğrenme anlayışı ile bu bireylerin çalışma hayatına kazandırılmasının amaçlandırıldığını söyledi. Numanoğlu, kuaförlük kursunu başarıyla bitiren kursiyerlerin mesleklerinde ilk altın bileziği kollarına taktıklarını belirtti.

İŞKUR Müdür Vekili Hasan Kılıçarslan ise İŞKUR'un mesleki eğitim programlarının 2010 yılında da süreceğini belirterek, "Ülkemiz uzun süredir iş gücünün niteliğini yükseltmek ve ekonominin tüm sektörlerinde istihdam imkanlarını artırabilmek için mesleki ve teknik eğitim sistemini geliştirme çalışmalarını sürdürmekte. Bu çerçevede de İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliği ile işsiz gençlerin mesleki eğitimden geçirilerek hayat boyu öğrenme anlayışı ile bu bireylerin çalışma hayatına kazandırılması amaçlanmaktadır" dedi. Kılıçarslan, kuaförlük kursuna katılan 30 kişinin mesleki eğitimden geçirdiklerini vurguladı.

Samsun Kuaförler Odası Başkanı Savaş Kiraz ise yaptığı konuşmada, Samsun'da bayan kuaförlerin elaman sıkıntısı çektiği ve bu kurslar sayesinde kursiyerlerin hem meslek hem de iş bulma imkanına kavuştuklarını söyledi.

Özel Samsun Kuaförlük Kursu Kurucu Müdürü Nurşen Öztürk ise İŞKUR işbirliği ile kursa tabi tutulan 30 kursiyerden 15'inin istihdam edildiği, bunlardan bazı kursiyerlerin kendi işyerlerinin patronu olurken, diğer kursiyerlerdin ise ara elaman olarak çalıştıklarını söyledi.

Kursiyerler sertifikalarını, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İŞKUR Müdür Vekili Hasan Kılıçarslan'ın elinden aldı.

KURSİYERLERE SERTİFİKA
KURSİYERLERE SERTİFİKA
KURSİYERLERE SERTİFİKA
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 15:26:00
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 15:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?