6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kursiyerlere sertifikaları verildi

Samsun'da 2008-2009 eğitim-öğretim yılında 116 bin okumaz yazmazdan 47 bin 55'inin okuryazar olması 1 yılda sağlanacak.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan ve 5 milyon 517 bin 706 okuma-yazma bilmeyen vatandaştan 4 yıl içerisinde 3 milyonunun okuryazar haline getirilmesinin hedeflendiğini "Ana-kız Okuldayız" kampanyası kapsamında eğitime il genelinde eğitime katılan 300 kursiyere Kız Teknik Olgunlaşma Enstitüsü'nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.


Sertifika töreninde konuşan Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kampanya ile okuma-yazma alanındaki eksikliği giderileceğini, ülkede okumaz-yazmaz kalmaması için tüm vatandaşların kucaklanacağını ve temel insanlık hakkının yerine getirileceğini söyledi.


"İnsan olmanın erdemi ve gereği anlamakla başlar" diyen Güzeloğlu, "Anlamak, yaşadığınız çevreyi tanımak ve kavramakla ilişkilidir. Bunlar için zorunlu olan temel beceri şüphesiz ana dilimizi okumak ve yazmaktır. En temel kavram eğitim alanın en temel eksikliğini gidermek okumaz-yazmaz olan vatandaşlarımızın bu yeteneğini kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.


AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, anlamlı ve öncelikli bir kampanyanın yerine getirildiğini ve Samsun'un Türkiye birincisi olacağına inandıklarını kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bayanların büyük azminden dolayı duygulandığını belirterek tanık olduğu en anlamlı projenin yerine getirildiğini ifade etti.


Türkiye genelinde 5 milyon 517 bin 706 kişinin okuryazar olmadığının tahmin edildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, yaklaşık 116 bin 82 kişinin Samsun il genelinde okuryazar olmadığını kaydetti. İspirli, 2008-2009 eğitim öğretim-yılında 47 bin 55 kişiyi okum-yazma öğretilmesinin planlandığını ve 292 kurs düzenleyeceklerini belirtti. Halk Bankası Samsun Bölge Müdürü Fehmi Sevim de bir konuşma yaptı.


Bu arada, Okuma-Yazma Eğitim Kampanyası kapsamında Samsun'da 4 yıl içerisinde yaklaşık 9 bin kişiye okuma-yazma öğretilmişti.


Okum-yazma öğrenen Birsen Çavuşoğlu ve Mihriban Esencik kursa katılanlar adına duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Sertifika dağıtım töreninde Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 74 yaşındaki Mihriban Esencik'in elini öptü ve kutladı. 1. ve 2. kademe kurslarına katılan 300 kursiyerden temsili olarak 30 kişi sertifikalarını protokol üyelerinden aldılar ve kurs saatlerini uzatılmasını istediler.
Halk Bankası'nın sponsor olduğu kampanya kapsamında kursiyerlere buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi gibi hediyeler verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 17:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?