2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kurslar meslek sahibi yapıyor

Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün ilçede genç yaşlı herkesin meslek sahibi olması için açtığı kurslar devam ediyor.


Canik Belediyesi Sosyal Tesisleri Sürekli Eğitim Merkezi'nde, Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa açılan İngilizce, bilgisayarlı muhasebe ve bilgisayar işletmenliği kurslarına ilgi her geçen gün artıyor. SEM'de açılan 5 farklı branştaki kurslara 300 öğrencinin devam ettiği belirtildi. Hafta sonu ve hafta içi devam kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlerin iş bulma olanaklarının daha fazla olduğunu belirten Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay, Canik'te kursiyer sayısının her geçen gün arttığını, bunun ise kendileri için gurur verici olduğunu söyledi.

Erbay, "Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere Canik Belediyesi Sosyal Tesisleri SEM, Hacı İsmail Mahallesi Bilgievi, Karşıyaka Mahallesi Kurs Merkezi ve Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'nde (HADSEM) açtığımız kurslarımıza bugün itibariyle 300 kursiyerimiz devam ediyor. Halkımızın isteği doğrultusunda açtığımız kurslarımıza kursiyerlerin ilgisinin artması, verdiğimiz hizmetin ne kadar faydalı olduğunun kanıtıdır" dedi.


Canik Belediyesi Sosyal Tesisleri SEM'de bilgisayar işletmenliği kursu veren kurs öğretmeni Gözde Erken ise Canik Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışı ile hiç karşılık beklemeden açtığı kurslara halkın ilgili olmasının önemli olduğunu vurguladı.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 20:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?