2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kurslara kayıtta izdiham yaşandı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Samsun İl Müdürlüğü'nce çeşitli meslek branşlarında açılan ve katılanlara günlük 15 TL verilecek olan kurslara kayıt sırasında izdiham yaşandı. 60 kişinin alınacağı kurslara 500 kişi başvurunca kursiyerler kurayla belirlendi.


İŞKUR Samsun İl Müdürlüğü'nde 'halkla ilişkiler', 'satış ve pazarlama', 'bilgisayarlı muhasebe', 'büro yönetimi ve sekreterlik' branşlarında açılan ve toplam 60 kişinin alınacağı kurslara 500 kişi başvurdu. Yaklaşık 10 katı müracaatın olduğu kurslara kayıt sırasında izdiham yaşandı.

Başvuru yapanların çoğunluğunun genç olması dikkat çekerken, müracaatın fazla olmasının nedenlerinden birinin de kursiyerlere günlük 15 TL verilmesi olduğu belirtildi. Yoğun ilgili nedeniyle kursiyerler kura ile belirlendi.


Kursa başvuranlardan 42 yaşındaki 2 çocuk annesi Asiye Çevik, çocuklarına bakabilmek ve evinin geçimini sağlayabilmek için iş başvurusunda bulunduğunu söyledi. Birçok işsiz genç ise, yaşanan izdihamdan şikayetçi oldu.


'Torna tesviye', 'solid-work çizim programı', 'bilgisayar destekli çizim' bölümlerine hafta sonuna kadar müracaatlar yapılabilecek. Kurslar, 9 Mart Pazartesi günü başlayacak.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 14:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?