6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kurslara rekor başvuru

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nca çeşitli branşlarda açılan kurslara bin 500 kişi başvurdu.


Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 2008-2009 eğitim-öğretim ön kayıtları 1-20 Eylül tarihleri arasında yapılmasının ardından, 15 Ekim tarihi itibariyle çeşitli alanlarda yeni eğitim-öğretim yılına başlandı. Özellikle bu sene çocuk ve yetişkinlerin kurslara oldukça fazla rağbet gösterdiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ahmet Ayan, "Kayıtların ardından Türk sanat müziği, Türk halk müziği, halk oyunları, tiyatro, ve resim bölümlerinin yanı sıra hem yetişkinlerin hem de çocuklara yönelik enstrüman, piyano, klasik keman, batı kemanı, yan flüt, gitar, bağlama, ut, klarnet, kanun vs. gibi kurslara toplam bin 500 kişi kayıt olmuştur" dedi.


Geçen yıl aynı dönemde bin 100 kişinin başvuru yaptığına dikkat çeken Ayan, her geçen yıl kursiyer kayıtlarında artış gözlendiğini kaydetti. Bin 500 öğrenciye 34 öğretim görevlisi ile eğitim verildiğinin altını çizen Ahmet Ayan, "Kurs verdiğimiz yerin bir kurum ve belli bir geçmişinin olması talepleri her geçen artırıyor. Bunun yanı sıra deneyimli hocalar, ciddi bir idare yapısıyla gelenleri bu çalışmalarını görmesi ve tavsiye etmeleri de talepleri artırıyor" diye konuştu.


Kurslarının 15 Ekim tarihinde başladığını hatırlatan Ayan, daire başkanlıklarına müracaatların devam ettiğini açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 18:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?