19
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Kurtlar Vadisi esin kaynağı olmuş

Samsun’da bir muhasebeciyi işyerinde bıçak zoruyla tehdit ederek, yaklaşık 1 milyar 100 milyon lira parasının gasp edilme olayıyla ilgili tutuklanan 4 gencin yargılanmasına başlandı.

Olay, yaklaşık 2 ay önce Kale Mahallesi’nde meydana geldi. Yalova’dan geldikleri Samsun’da muhasebeci Oktay Ergün’ün (42) işyerine giderek, burada bıçak tehdidiyle belirli aralıklarla Ergün’ün 1 milyar 100 milyon lirasını gasp ettikleri iddiasıyla tutuklanan Serkan Yazıcı (23), Talha Albayrak (29), Murat Koyunusta (23) ve Fatih Palit’in (24) yargılanmasına başlandı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanıklar kendilerini savundu. Murat Koyunusta ve Fatih Palit, sadece Talha Albayrak ve Serkan Yazıcı’nın yanında gittiklerini fakat olaya karışmadıklarını söyledi. Talha Albayrak ise Serkan Yazıcı para alırken, kendisinin başka bir odada beklediğini iddia etti. Serkan Yazıcı ise muhasebeci Oktay Ergün ile aralarında bir konu geçtiğini, bu konuyla ilgili para aldığını itiraf etti.

Muhasebeci Oktay Engün ise sanıklardan şikayetçi oldu. Ergün, "Tutuklu sanıkları daha önceden tanımıyorum. Ancak Serkan Yazıcı bir gün büroma gelip, askerliğini Samsun’da yaptığını, kız arkadaşını ziyarete geldiğini ve parasız kalıp cep telefonunu satmak zorunda olduğunu söyledi. Benden yardım istedi. Bende kıyafeti ve konuşması düzgün biri olduğu için ona inanarak acıdım. 60 milyon lira para verdim. Daha sonra tekrar büroya geldi. Bu kez 400 milyon lira para istedi. Geri ödeyeceğini belirtti. Cama çıkıp, ’beni taciz etti. Sarkıntılıkta bulundu derim. Seni herkese ve komşularına rezil ederim’ diyerek şantaj yaptı. Ben de bu kez 100 milyon lira vermek zorunda kaldım. Daha sonraki zamanlarda yanında Talha Albayrak ile geldi. Bu kez 1 milyar istediler. Ben itiraz edince Talha Albayrak bana hitaben, ’sen Kurtlar Vadisi’ni izlemiyor musun? Orada adam bıçağı alıp adamın kafasına geçiriyor. Seni de aynı Kurtlar Vadisi’ndeki mafyanın yaptığı gibi gebertiriz ’ deyince çok korktum ve bir yakınımı arayarak ondan 1 milyar lira para isteyip kendilerine verdim" şeklinde konuştu.
Duruşma, şahitlerin dinlenmesi için ertelendi.


 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2005 Pazartesi 17:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?