2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kuş cenneti açılmayı bekliyor

Samsun İl Çevre ve Orman Müdürü Ömer Albayrak, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin kuş hareketliğinin yoğun olduğu sonbahar aylarında açılacağını söyledi.


Kuş Cenneti ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Albayrak, yatırım anlamında ziyaretçi merkezi ve kuş gözlem kule inşaatlarının tamamen bittiğini dile getirdi. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin Çevre ve Orman Bakanlığı'nca tarih verilip açılmayı beklediğini açıklayan İl Çevre ve Orman Müdürü Ömer Albayrak, "Açıldıktan sonra buranın tanıtımı yapılacak. Tanıtım ve materyal ise hazırlanmış durumda.

Burası açıldıktan sonra artık tanıtımı ile ilgili daha yoğun çalışmalara başlayacağız. Ayrıca, buranın işletilmesi ile ilgili bazı kararlar vereceğiz. Bölgenin zaten Kızılırmak yönetim planı oluşturulmuş durumdadır. Bu yönetim planı içerisinde delta da yapılması gerekenler iş ve işlemlerde ilgili kurumlar neshinde yürütülüyor. Her kurum Kızılırmak Deltası yönetim planı içerisinde ki iş ve işlem çalışmalarını sürdürüyor" dedi.


Ömer Albayrak, bakanlığın planına göre yöredeki kuş hareketlerinin de yoğun olduğu sonbahar aylarında Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin açılacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 19:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?