6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kuş gribi karantinası kalktı

Samsun'un Terme İlçesi Aybeder köyü Üzümcü Mahallesi'nde kuş gribine rastlanması nedeniyle Tarım İl Müdürlüğü'nün başlattığı 21 günlük karantina uygulaması sona erdi.

İlçenin Aybeder köyü Üzümcü Mahallesi'nde Kerim Yılmaz ile Mehmet Gürsoy'un tavuklarının geçen ay tek tek ölmeye başlamasının ardından Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemede tavuklarda kuş gribine rastlanmıştı. Simenit Gölü'nün hemen kenarında bulunması ve kuş gribi virüsünü bünyesinde taşıyan ördek ve kaz gibi hayvanların çok olduğu bölgede Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, 120 tavuk ve 70 adet ördeği kuş gribi virüsüne karşı tedbir amacıyla itlaf etmiş ve bölgeyi karantina altına almıştı. Üzümcü Mahallesi'nde 21 gün süre ile başka hastalığa rastlanmaması nedeniyle karantina kaldırıldı.

Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, milyonlarca göçmen kuşun uğrak yeri olan Kızılırmak Deltası ve Simenit Gölü'nün çok yakınında bulunan Yörükler Beldesi ve Üzümcü Mahallesi'nde 2008 yılı içinde kuş gribi vakalarına rastlandığını belirterek, bölgede başka kuş gribi virüsüne rastlanmaması nedeniyle karantina uygulamalarının Samsun'da tamamen kaldırıldığını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 18:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?