6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kuş gribi ve şap hakkında bilgi verildi

Samsun Ayvacık İlçe Kaymakamlığı'nca düzenlenen toplantıda din görevlileri ve muhtarlar 'kuş gribi ve şap hastalığı' konusunda bilgilendirildi.

Ayvacık Müftülüğü Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Kaymakam Erdinç Dolu, 55 din görevlisi, 42 köy ve mahalle muhtarları katıldı. Son yıllarda özellikle kuşların göç mevsiminde yurt çapında kuş gribi vakaları ortaya çıkarak halkı tedirgin ettiğini belirten Kaymakam Erdinç Dolu, "Kuş gribi ve şap hastalığı ülkemiz ve ilçemiz için ciddi bir sorundur.

Bu nedenle köy ve ilçe merkezinde vatandaşlara bizlerden daha yakın olan muhtar ve imamlarımız bu sorunları halkımıza daha iyi anlatabilecek ve halkın bilinçlenmesine katkı sağlayacak" dedi. İlçede son günlerde artan hayvan hırsızlık olaylarına da değinen Dolu, köy ve mahallelerde bulunan hayvan sahiplerinin besi ağırlarına alarm takmalarının şart olduğunu söyledi. Alarm taktırmayan başta köy ve mahalle muhtarları olmak üzere hayvanı olan vatandaşlar tespit edildiği takdirde 821 YTL ceza uygulanmak mecburiyetinde kalacaklarını kaydeden Dolu, “Bu ceza aslında halkımızın malına zarar gelmemesi içindir. Bu nedenle bu konuya da hassasiyet gösterilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 21:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?