6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kuş gribine karşı önlem

2006 yılında kuş gribi ile büyük mücadele veren Samsun, Zonguldak'ta kuş gribi vakasına rastlanmasının ardından önlemlerini artırdı.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde İl Tarım Müdürlüğü ekiplerince şüpheli numunelerde kuş gribi virüsü tespit edilmesi nedeniyle göçmen kuşların geçiş güzergahı olan Samsun'da çeşitli önlemler alındı. Samsun'da, 2006 yılında çok sayıda kuş gribi vakasına rastlandığını hatırlatan Vali Yardımcısı Raif Özener, "Samsun göçmen kuşların geçiş güzergahı üzerinde bulunması nedeniyle çıkabilecek muhtemel kuş gribi vakalarına karşı Valilik, İl Tarım Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Veteriner Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ile toplantı yaparak çeşitli önlemler aldık" dedi.

Samsun'da alınan tedbirler ve hazırlıkları gözden geçirdiklerini ve muhtemel kuş gribi vakalarına karşı araç gereç, personel, ekipman eksiklilikleri ile eğitimlerinin tamamlandığını vurgulayan Özener, "Bu yıl içinde bugün itibarıyla şüpheli bir vakaya rastlanılmamıştır. Vatandaşlarımızın, kümes hayvanları ile yabani kanatlı hayvanların temasını engellemesi, şüpheli vakalarda il, ilçe tarım müdürlüklerine, muhtarlara, kolluk kuvvetlerine, mülki idare amirlerine haber vermelerini, tedirgin olmamalarını ve bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 13:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?