2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kutlu Doğum kermesine büyük ilgi

Çarşamba Müftülüğü tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri çerçevesinde açılan gıda ve mefruşat kermesi yoğun ilgi gördü.

Belediye Sarayı yanında kurulan çadırda gerçekleştirilen açılışa İlçe Kaymakamı Nusret Şahin, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Mehmet Özdemir ve Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, İlçe Müftüsü Şemsettin Yediyıldız, kamu kurumları idarecileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışa katılan protokol, çadırı gezerek kermeste yer alan gıda ve mefruşat standlarını ziyaret ettiler.Kermesin açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Nusret Şahin, Çarşamba halkının İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaymakam Nusret Şahin, "Halkımızın bu günkü ilgi ve alakasını hafta içerisinde düzenlenecek olan diğer etkinliklerde de görmek istiyoruz. Peygamberimizin kutlu doğumunu kutluyor, onun evrensel sevgi ve barış çağrısında buluşmayı diliyor, tüm halkımızı sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerine katılan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin gerek ülkemizde gerekse yurt dışındaki Müslüman vatandaş ve soydaşlarımızda yoğun bir dini atmosferin yaşanmasına sebep olduğu bir gerçektir. İnsanımızın dini hassasiyetini Ramazan coşkusunu andırır derecede canlandırmakta ve bir haftalık süre içinde, İslam dininin topluma yansıyan yönü müstesna örneklerle sergilenmektedir. Bütün insanlık için örnek bir şahsiyet olan peygamberimizi daha iyi tanıdıkça ve anladıkça, inanıyorum ki mesajının mahiyeti de doğru anlamıyla çok daha güçlü bir şekilde dünyamızda karşılık bulacaktır. Şiddet, nefret, terör ve bencilliğin küreselleştiği, bunalım içindeki bütün toplumların arayışlarının karanlığa itildiği bir çağda yaşıyoruz. Adalet içinde kardeşçe paylaşma, barış içinde bir arada yaşama özlemlerinin her zamankinden daha fazla öne çıktığı günümüzde, onu doğru anlamak büyük önem taşımaktadır. Umuyorum ki Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle düzenlenen etkinliklerin, bu yoldaki çabalara önemli katkıları olacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 21:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?