2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kutlu Doğum'da 'Kutlu görev'

‘Kutlu Doğum Haftası’ kutlamaları kapsamında Atakum İlçe Müftülüğü’nün öncülüğünde kan bağışı kampanyası düzenlendi.
 

Kan ihtiyacını karşılamaya yönelik etkinlik ve aktivitelerin içinde yer alan Türk Kızılayı, Atakum İlçe Müftülüğü'nün öncülüğünde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ataç Camii Kur’an Kursu’nda kan bağışı topladı. Kan bağışına vatandaşlar da katılarak destek verdi.


Kan bağışıyla ilgili açıklama yapan Atakum İlçe Müftüsü Adem Sayılır, dine göre yeryüzünde bir tane insanın hayatını kurtarmanın, Allah katında mükafatlandırıldığını belirterek, "Kutlu Doğum Haftası'nın sevgisini, faydasını, ehemmiyetini toplumumuza açıyoruz. Böylece ‘toplumumuz ve kurumlarımız haftanın getirdiklerinden birlikte yararlanalım, yaşayalım’ dedik ve kan bağışını planladık. Kan bağışına vatandaşlarımızı teşvik ediyoruz. Hasta, mahrum, muhtaç insanların yardımına koşmak, malıyla, canıyla, kanıyla onların yardımında bulunmak dinimizde de çok kutsal kabul edilmiştir. Hayat kurtaracağı düşüncesiyle kan bağışında bulunulması gerekir" dedi.


Kutlu Doğum Haftası kutlamaları nedeniyle kan bağışı kampanyasına öncülük eden Adem Sayılır ve Ataç Camii İmamı Mustafa Çelik'e, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Ekip Doktoru Sevinç Er tarafından plaket verildi. Kan bağışının 1 gün süreceği bildirildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 16:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?