6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kutlukent'te gençliğe yatırım

Kutlukent Belediye Başkanı Hayati Tekin, bölgedeki çocukları spora kazandırmak ve spora özendirmek istediklerini söyledi.


Judo Milli Takım antrenörlüğü yapan, mili judocu Saadettin Ekinci, Samsun'da "Çocuk ve Judo" isimli kitabı için düzenlenen imza gününe katıldı.

80. Yıl İlköğretim Okulu'nda düzenlenen imza töreninde 1984-1990 yılları arasında Judo Milli Takımı’nda olan, 2000-2004 yılları arasında da yılları arasında da Judo Milli Takım antrenörlüğü yapan Saadettin Ekinci, Olimpiyat Derneği yayını olarak çıkarttığı kitabını küçük hayranlarına imzalayarak dağıttı.


Kutlukent Belediyesi'nin organizasyonuyla gerçekleşen buluşmada, Kutlukent Belediye Başkanı Hayati Tekin de imza gününe katılarak, "Biz bölgemizde eğitimin hepsi için desteğe hazırız. Belediye olarak bir milli sporcumuzla bölge öğrencilerimizi bir araya getirdik. Amacımız bölgedeki çocuklarımızı spora kazandırmak, spora özendirmek. Biz bu konuda gerek futbol takımlarımız gerek basketbol takımlarımız ve kurslarımızla elimizden geldiğince çalışıyoruz. Buradan gençlerimize bir müjdeyi daha vermek istiyorum, şu andaki futbol sahamızı projelendirip, onaylatıp oraya 6 bin metrekare kapalı alanlı bir iş merkezi projesi yapıp, ruhsatını kesip satarak elde edeceğimiz gelirle Kutlukent'e bin 500 kişi tribün kapasiteli küçük bir futbol, basketbol, voleybol, hentbol oynanabilecek bir saha, yine Kerimbey bölgemize aynı kaynakla, büyük türbinleriyle, bir futbol sahası sözü veriyorum" dedi.


Eğer önümüzdeki süreç böyle devam ederse Tekkeköy ile birleşirsek de Tekkeköy'e 6 bin kişi koltuk kapasiteli devasa bir spor salonu yapacaklarını belirten Tekin, "Burada konser, kongre gibi etkinliklerin de gerçekleştirileceği bir alan oluşturacağız" diye konuştu. Milli sporcu ve antrenör Saadettin Ekinci ise organizasyon için Kutlukent Belediye başkanı Hayati Tekin'e, Kutlukent 80. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Okan Yılmaz'a ve öğretmenlere teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 18:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?