6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kutlukent'te geri kazanım projesi

Kutlukent belediyesi, "Geri Kazanım Projesi" kapsamında Güven Atık Toplama ve Değerlendirme Şirketi ile sözleşme imzaladı.


Belediye Başkanı Hayati Tekin ile firma yetkilisince imzalanan protokole göre, Kutlukent beldesinin tüm mahallelerinde ve sanayi sitelerinde resmi daireler, ev ve iş yerlerindeki ambalaj atıkları 2 araç ve 6 kişiden oluşan personel ile yerinde ayrıştırılmış şekilde toplanacak.
Hane halkının bilinçlendirilmesi ile başlayacak olan Geri Kazanım Projesi kapsamında ev ve iş yerlerine poşet ve broşür verilerek belirlenen günlerde atıklar düzenli şekilde toplanmaya başlayacak. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yayımlamış olduğu Ambalaj Atıkları Yönetmeliği'ne göre, Samsun'da lisanslı bir firma ile ilk sözleşmeyi Kutlukent Belediyesi imzalamış oldu.


Çevreci bir yaklaşımla hareket ettiklerini belirten Kutlukent Belediyesi Zabıta Amiri Adnan Demirhan, hem çevreyi koruyacak hem de ekonomik olarak artı değer sağlayacak olan bu projenin tüm Kutlukent ve Samsun'a hayırlı olmasını diledi.
Bir ton kağıt atığın 17 adet ağacı kurtardığını belirten yetkililer, belde halkını da bu konuda bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 16:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?