5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Kütüphane kampanyasına ilgi yok

Türkiye genelinde kütüphanelerin fiziksel durumlarının iyileştirilmesi, teknolojik altyapı ve donanımının modernleştirilmesi ve koleksiyonlarının zenginleştirilmesi amacıyla başlatılan "Kütüphaneler İçin" kampanyasına Samsun'da ilgi gösterilmiyor. 

Halkın kütüphanelerle olumlu etkileşim kurması, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel kurumlardan sağlanan desteklerle kütüphaneleri sahiplenme duygusunun pekiştirilmesi, kişi, kurum ve kuruluşların kütüphane kurmaya teşvik edilmesi gayesiyle 28 Mart 2006 tarihinde ülke genelinde "İster Bir Kitap İster Bir Raf", "İster Onarın İster Donatın" sloganlarıyla başlatılan kampanya Samsun'da etkili olmadı.
Kampanyayla ilgili Gazi İl Halk Kütüphanesi'ne hiçbir destek verilmemesi karşısında şaşıran Müdür Türkan Koca, "Bizim kütüphanemiz okuyucular tarafından büyük ilgi görüyor. Ancak, kampanyaya destek verilmemesi karşısında ben de şaşırdım" dedi. 

Türkan Koca, Samsun'daki kişi ve kuruluşların kampanyaya ilgisini arttırmak ve destek vermelerini sağlamak amacıyla "Bir kütüphane yaptırın, adınız kütüphane ile sonsuza dek yaşasın", "Bir kütüphaneyi onarın ya da modern cihazlarla donatın, adınız kütüphanenin bir salonuna verilsin", "10 bin ve üzeri kitap bağışlayın, adınız kütüphanenin bir salonuna verilsin", "5 bin-10 bin arası kitap bağışlayın, adınız kütüphanenin bir bölümüne verilsin", "Bin-5 bin arası kitap bağışlayın, adınız kütüphane dostları köşesinde yer alsın", "Bin kitap bağışlayın, sayın bakanımızdan teşekkür belgesi alın", "Bir eserin yayınlanmasına öncülük edin, eser size veya istediğiniz kişiye ithaf edilsin" sloganlarını ürettiklerine dikkat çekti. 

Koca, kampanyaya sağlanan katkıların, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 89. Maddesi'nin 7. bendi ve 5422 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun mükerrer 14. maddesinin d bendi gereği vergi matrahından düşebileceğini de sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 11:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?