6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kütüphaneler Haftası

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, 44. Kütüphane Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. 

Fazıl Ahmet Paşa Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen programa Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çivril, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Arslan, kamu kurum amirleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 44. Kütüphane Haftası kutlama etkinliklerinde konuşma yapan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Nejdet İğci, bireylerin sürekli okuyan, düşünen, irdeleyen, kendisini yenileyip günlük hayatta başarılı ve mutlu insanlardan oluşmasına yönelik herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. 

İğci, “Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün ‘Memleketin önemli merkezlerine modern kütüphaneler kurulmalıdır’ direktiflerinden sonra modern halk kütüphanelerinin sayısı hızla artmış ve ilçemizdeki halk kütüphanesi 1935 yılında hizmete açılmıştır. 2007 yılı sonu itibarıyla 20 bin 25 kitap bulunan kütüphanemizden 78 bin 375 okuyucu faydalanmıştır” dedi. 

Daha sonra, liseler ve ilköğretim okullara arasında düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program, serginin gezilmesi ve kokteyl ile sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 17:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?