6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kuzey Yıldızı'nda dönüşüm başladı

Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Yeşilova ve Gazi Mahallelerinde mal sahipleri tarafından boşaltılan evlerin yıkımına başlandı.


TOKİ tarafından yapılacak olan, Türkiye'nin en büyük kentsel yenileme projeleri arasında gösterilen ve 383 dönüm alan üzerinde 2 bin 688 konut olarak tüm sosyal donatıları ile birlikte planlanan Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde ilk etapta hak sahiplerine yönelik 960 konut inşa edilecek.

30 Temmuz'da ihalesi yapılan proje kapsamında mülk sahiplerine verilmek üzere ihaleyi alan firma tarafından yapılacak olan 960 konutluk alanda boşaltılan evlerin yıkımı, Canik Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor. Söz konusu alanda yüklenici firmanın çalışma yapabilmesi için yer tesliminin yapılması gerektiği belirtildi.
Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin kısa zaman içerisinde meyve vermesi için boşaltılan evlerin yıkım çalışmalarının hızlı bir şekilde yapılacağını belirten Canik Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü Yol İşleri Şefi Ersin Beşirli, inşaatın kısa süre içerisinde başlaması için yüklenici firmaya yer tesliminin yapılması gerektiğini, bu nedenle de yıkıma öncelik verdiklerini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 15:59:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?