4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kuzey Yıldızı'nda geri sayım başladı

KUZEY YILDIZI'NDA GERİ SAYIM BAŞLADI

Canik Belediyesi'nin örnek alınan 'Canik Kuzey Yıldızı'nın ilk etabı tamamlandı. İlçenin ortasında yıldız gibi parlayan Karadeniz'in en büyük projesinde 960 konut tamamlanırken, yer sahipleri önümüzdeki günlerde anahtarlarını teslim alacak.

Mavi-Yeşil Kent Projesi ile toplu konutta tecrübe kazanan Canik Belediyesi, Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kuzey Yıldızı'nda da başarıya ulaştı. Canik'in ortasında 'yıldız' gibi parlayan Kuzey Yıldızı'nda ilk etap tamamlandı. Canik Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Yeşilova ve Gazi Mahallelerinde 383 dönüm arazi üzerinde başlatılan Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yapımı tamamlanan 960 konutun anahtar teslim töreni önümüzdeki günlerde yapılacak.

Toplam üç etap ve 2 bin 688 konuttan oluşan ve Karadeniz'in en büyük Kentsel Dönüşüm Projesi olma özelliğini taşıyan Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yapımı tamamlanan ve yer sahiplerine verilecek konutları gezen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, son hazırlıkları kontrol etti. Başkan Vekili A. Haşim Baki ve Başkan Yardımcısı Seit İleri'yle birlikte toplu konut alanını gezen Başkan Genç, yer sahiplerine çok kısa bir zaman zarfında yeni dairelerine kavuşacaklarının müjdesini verdi.

Canik'i eski imajından kurtararak bir yandan ilçenin kentleşmesi için alt yapı ve arazi tahsislerini kısa zamanda yaparken, diğer yandan yaptıkları somut çalışmalar ile insanların yaşam kalitesini artırdıklarını ifade eden Başkan Genç, "Bugün Türkiye ölçeğinde bir proje olan ve Samsun'a ciddi katma değer katan Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi halkımızla uyum içerisinde ve uzlaşıyla hayat bulmuş ender projelerden biri. Samsun'un ilk toplu konut hamlesi olan Mavi-Yeşil Kent Projesi'nden elde ettiğimiz bilgi ve birikimi aktardığımız bu proje ile Samsun'a ve Canik'e sosyal donatı alanları zengin yeni bir yaşam alanı kazandırdık. İlçemizin bir kent kimliğinin oluşmasında Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin önemi büyük" dedi.

TOPLAM 2 BİN 688 KONUT

383 dönüm alanda toplam 2 bin 688 konuttan oluşan Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 3 tip konutun yer aldığını söyleyen Başkan Genç, "C tipi 96,21 m², B1 tipi 118,25 m² ve CK1 tipi 142,85 m² dairelerden oluşan projenin ilk etabı olan 960 konutun yapımı bitmiş durumda. Bugün son hazırlıkları yerinde inceliyoruz. Halkımızın sabırsızlıkla bekledikleri yeni dairelerine en kısa zamanda taşınmaları için çalışmalarımızı hızlandırdık. Önümüzdeki günlerde yapacağımız anahtar teslim töreni ile vatandaşlarımız yeni yuvalarına taşınmış olacak. Onların heyecanını paylaşmak ve mutlu olduklarını görmek bizler için tarifi zor bir duygu. Bu projede emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

Mahalle sakinleri de özverili çalışmalarından ötürü Başkan Genç'e teşekkür ettiler.

KUZEY YILDIZI'NDA GERİ SAYIM BAŞLADI
KUZEY YILDIZI'NDA GERİ SAYIM BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 16:18:05
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 16:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?