2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kuzey Yıldızı'nda temel atıldı

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında gösterilen Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde temel atıldı.


Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. adasında zemin iyileştirme çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Proje Müdürü Mustafa Kemal Kırandağ, hedeflerinin yıl sonu itibariyle 3 etapta yapılacak 960 konutun yüzde 80'inin tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Jet groud sistemi ile zemin iyileştirme çalışmalarında bir blokun kaldığını belirten Kırandağ, "10 blokluk alanda bir yandan zemin iyileştirme, bir yandan izalosyan ve bir yandan da temel atma çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Radya temelden sonra tünel kalıplarımız kurulacak ve binalar yükselecek" dedi.


Hava şartlarının çalışmaları etkilediğini belirten Kırandağ, "Havaların iyi gitmesiyle yıl sonunda 1. etaptaki 10 blokun yüzde 100'ünü tamamlayacağız. Geri kalan 10 blokta ise ince işçilikler kalacak. Zincirin halkaları gibi birbirine bağlı olan çalışmalarımızda, iş takibini yapmak zorundayız. Bu nedenle 1. etaptaki yoğun çalışmalara takiben 2. etapta yapılacak 5 blokluk alanda da kazı çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz en kısa zaman içerisinde en iyi işçilikle Samsun'un merkezinde ilk olacak yeni kentin temelleri atıldı. Bu projenin Canik'e ve Samsun'a kazandırılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 19:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?