6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Levhalar rehberlik yapacak

Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı köy girişlerine ahşaptan, 'hoş geldiniz' yazılı levhaların dikilmesinden sonra şimdide kilometre ve istikamet levhalarının dikimine başlandı.

Vezirköprü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 137 köy ve 2 beldeye ulaşımı kolaylaştırmak için yaptırılan 40 adet ağaç kilometre ve istikamet levhalarının köylere gitmek isteyen özellikle yabancı vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacağını belirten Kaymakam Adem Arslan, "Köyün yabancısı olan vatandaşlar köyleri bulmakta güçlük çekiyorlar, hatta zaman zaman yollarını şaşırdıkları da oluyordu. Bu tür şikayetlerin artması üzerine köy girişlerine ahşaptan 'hoş geldiniz' levhalarından sonra Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz tarafından yaptırılan 40 adet kilometre ve istikamet levhalarının dikimine de başladık. Vatandaşlar, yaptığımız bu uygulama sayesinde gitmek istediği köye kolaylıkla gitme imkanına kavuşmuş olacak" dedi.

Yörenin doğal dokusuna uygun olarak ahşaptan yapılan kilometre ve istikamet tabelalarının maliyetinin 13 bin YTL olduğu öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 17:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?