2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Lisanslar OMÜ'de tamamlanacak

Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Yaşar Çekli, lisans tamamlamaların 3 ayrı üniversitede yapılacağını ve bu üniversiteler arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin(OMÜ) de yer aldığını söyledi.


Türk Sağlık Sen Genel Merkezi'nin 1 Mart 2005 tarihinde başlattığı lisans tamamlama çalışmalarında sona gelindiğini belirten Çekli, Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK'ün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar neticesinde imzalanan protokol ile lisans tamamlama eğitimlerinin 3 ayrı üniversitede yapılacağının kararlaştırıldığını açıkladı.


Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Yaşar Çekli, "YÖK lisans tamamlama eğitimi vermek amacıyla 3 ayrı üniversiteye yapılmasına onay verdi. Ebelik bölümü mezunları Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde, Hemşirelik bölümü mezunları OMÜ'de, Sağlık Eğitim Enstitüsü mezunları ise Malatya İnönü Üniversitesi'nde lisans tamamlama yapacaklar" dedi.


Makam mevki dağıtmadan ve yalan vaatlerde bulunmadan çalışmalarına ve mücadelelerine devam ettiklerini dile getiren Çekli, sendikalarının kararlı ve ısrarlı mücadelesiyle sağlık çalışanlarının yeni bir hakka daha kavuşacağını ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 19:05:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?