2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Lise cinayetinin kilit ismi konuştu

Samsun Anadolu Lisesi öğrencisi 2 genci okula giderken silahlı saldırı düzenleyerek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Uğruna 2 gencin öldürüldüğü iddia edilen genç kızın ifadesi ise 3 yıl süren mücadele sonucu talimatla alındı. Genç kız, ölümle tehdit edildiği için yurt dışına kaçtığını ileri sürdü.


Hakkında "kasten tasarlayarak çocuk öldürmek, kasten bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak, yakalanmamak amacıyla çocuk öldürmek" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Aykut A.'nın (20) Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı duruşmada, uğruna cinayet işlendiği iddia edilen Ş.E.Ö. (20) adlı genç kızın olay sonrası eğitim amaçlı olduğu iddiasıyla İngiltere'ye gönderildiği için ifadesi bir türlü alınamamıştı. 3 yıl sonra ulaşılan genç kızın talimatla
alınan tercüme edilmiş ifadesi mahkemeye ulaştı.

Bugünkü duruşmada Ş.E.Ö.'nün talimatla alınan ifadesi okundu. Ş.E.Ö.'nin ifadesinde cinayetle ilgili hiçbir şey bilmediğini ve ölümle tehdit edildiği için yurt dışına kaçmak zorunda kaldığını belirttiği ileri sürüldü.


Duruşmaya katılan avukatı Suat Uzun ise, kendilerinin kimseyi ölümle tehdit etmediklerini ve böyle bir olayın söz konusu olmadığını ifade ederek, mahkeme heyetinin tutuklu sanık Aykut A.'ya tehdit olayını sormasını istedi. Aykut A., kendisinin kimseyi tehdit etmediğini ileri sürdü.


Sanık avukatı Özkan Güreş de genç kızın ifadelerini kabul etmediklerini kaydederek, "Basma kalıp ifade verilmiş. Ş.E.Ö.'nün sanıkla ve maktulle ilişkisi olmasına rağmen bu konuda bir beyanının bulunmadığı görülmektedir. Olayı anlatmadıkları ve bundan kaçındıkları için ifadeleri kabul etmiyoruz" diye konuştu.
Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.


Bahçelievler Mahallesi'nde 100. Yıl Bulvarı'nı Öcal Sokağı'na bağlayan merdivenlerin üzerinde 25 Mayıs 2006 günü saat 07.30'da meydana gelen olayda, Samsun Anadolu Lisesi 9/A sınıfı öğrencisi Ahmet Genç (16) ve 10/A sınıfı öğrencisi Cihan Semizoğlu (17), okula giderken başka bir lisede öğrenci olan Aykut A.'nın kız meselesi yüzünden silahlı saldırısı sonucu hayatlarını kaybetmişti.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 18:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?