6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Lise öğrencilerinden inceleme

Samsun'un Çarşamba Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencileri, Kocaeli Ford Otosan Fabrikası'na teknik inceleme gezisi yaptı. 

"Her Yıl Bir fabrika Gezisi" kapsamında, Otokoç Samsun Şubesi'nin sponsorluğunda 2 idareci, 6 öğretmen ve 22 öğrencinin katılımıyla yapılan gezide otomobil fabrikası gezildi. İlki 2006 yılında Bursa'daki Tofaş Fabrikası'na gerçekleştirilen gezinin ikincisini Kocaeli Ford Otosan Fabrikası'na yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Motorlu Araçlar Teknolojisi Alan Şefi M. Sabri Zereyli ve Motorlu Araçlar Teknolojisi Atölye Şefi Adem Binici, otomotiv sektörünün ve sanayisinin ihtiyacı olan kalifiye elemanları yetiştirdiklerini hatırlatarak, "Bu gezi ile, teknolojinin hızlı değişimini öğrencilerimize yerinde göstermek, mezun olduktan sonra ki iş imkanlarını yerinde görmelerini sağlamak, sanatın altın bilezik olduğunu göstermek, meslek liselerinin önemini kavratmak ve okulumuzu tanıtmak, bir otomobilin üretim aşamalarını yerinde görmelerini sağlamak, ülkemizin önde gelen sanayi kuruşlarından Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nın çalışma ortamlarını yerinde göstermeyi amaçladık" dedi. 

Sabri Zereyli ve Adem Binici, fabrika yöneticilerinin yakın ilgisinin kendilerini oldukça memnun ettiğini belirterek, "Yöneticiler, meslek liselerinin ne kadar önemli okullar olduğunu öğrenicilerimizle paylaştılar. İkili ilişkilerimiz neticesinde gerçekleştirdiğimiz bu gezide karşılıklı iyi niyetlerle tamamladık. Bu projeyi gerçekleştirmemizde bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Samsun Ford Otokoç Şube Müdürü Murat Görgülü'ye teşekkür ederiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 17:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?