4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Liseli cinayetine 40 yıl istemi

LİSELİ KATİLİNİN 40 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Samsun Anadolu Lisesi öğrencisi 2 genci okula giderken silahlı saldırı düzenleyerek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan lise öğrencisi gencin 40 yıla kadar hapsi istendi.

Hakkında "kasten, tasarlayarak çocuk öldürmek, kasten bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak, yakalanmamak amacıyla çocuk öldürmek" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Aykut A. (21) ile olay sonrasını kendisi saklayan amcasının oğlu Evren A.'nın Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Katil zanlısı Aykut A., önceki celsede ifade veren arkadaşı Hatice A.'nın dinlendiğinde kendisinin duruşmada olmadığını belirterek, "Kendisine soracağım pek çok soru var. Kendisi olay öncesi Şebnem ile aramızdaki ilişkiyi iyi biliyor. Söylediği sözleri ayrıntılı olarak bilen budur. Bu husus ben olmadığım için kendisinden sorulmamış. Bu sebeple yeniden dinlenmesini talep ediyorum. Olay öncesine ilişkin soru sorulmasını isteyeceğim" dedi.

Mahkeme heyeti Hatice A.'nın gerek soruşturmada gerek ise kovuşturmada istikrarlı bir şekilde beyanı alındığı için yeniden dinlenmesi talebini reddetti.

Avukat Suat Uzun ise Aykut A.'ya, "2 kişiyi taammüden öldürmek suçundan ayrı ayrı ceza alacaksın. Gerçekleri söyle ve yanındaki azmettirdiğin diğer katil kimdi onu açıkla. Bu konuda daha az ceza alırsın. Bu cinayeti Aykut'un çevresinde olan 2 kişiden biri işledi. Gerçekleri açıklamalı" diye konuştu.

Katil zanlısı Aykut A. ise 2 öğrenciyi de kendisinin öldürdüğünü ifade ederek, "Maddi durumumuz iyi. Bir başkası cinayeti işleseydi niçin kendim silahlı teslim oldum? Bir başkasını teslim ederdim" şeklinde konuştu.

Öldürülen Cihan Semizoğlu'nun babası İlhan Semizoğlu, "Ortada ölen 2 öğrenci var. Daha vasıflı İngilizce konuşan, müzik yapan, modern Türkiye için yetişen 2 genç öldürüldü. Katil Aykut A., okulda eğlence düzenleyeceğiz diye topladığı parayla silah alıp oğlumuzu ve arkadaşını öldürdü. Ayrıca, katil olmasının yanı sıra öğrencileri de dolandırmıştır. Olayın başından beri yalan konuşuyor. Gönül istiyor ki bu tür insanlar yok olsun. Benim öldürülecek başka oğlum yok. Ancak buradakilerin vardır. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Anne Saniye Semizoğlu da katil zanlısının en ağır bir şekilde cezalandırılmasını isterken, Cihan Semizoğlu'nun kız kardeşi Nihan Semizoğlu ise, "Kardeşim her şeyim idi. Onun canını alan katilin en ağır bir şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Bu tür insanların toplumdan soyutlanması lazım" ifadelerini kullandı.

Savcı Murat Gök, delillerin toplanmış olduğundan davayla ilgili mütalaasını açıklayarak, katil zanlısı Aykut A.'nın Cihan Semizoğlu'nun öldürmek suçundan Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 81/1-a-e, 31/3 ve Ahmet Genç'i öldürmek suçundan da TCK 81/1-a-h ve 31/3 maddesi gereği önce 2 kez ağır hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Ancak Savcı Gök, katil zanlısı Aykut A.'nın suç tarihinde 18 yaşından küçük olmasını dikkate alarak ağırlaştırılmış hapis cezasını her bir öldürme olayında 20'şer yıl olmak üzere toplam 40 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Bahçelievler Mahallesi'nde 100. Yıl Bulvarı'nı Öcal Sokağı'na bağlayan merdivenlerin üzerinde 25 Mayıs 2006 günü saat 07.30'da meydana gelen olayda, Samsun Anadolu Lisesi 9/A sınıfı öğrencisi Ahmet Genç (16) ve 10/A sınıfı öğrencisi Cihan Semizoğlu (17), okula giderken başka bir lisede öğrenci olan Aykut A.'nın kız meselesi yüzünden silahlı saldırısı sonucu hayatlarını kaybetmişti.

LİSELİ KATİLİNİN 40 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ
LİSELİ KATİLİNİN 40 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ
LİSELİ KATİLİNİN 40 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ
LİSELİ KATİLİNİN 40 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 14:09:01
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 14:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?