5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Liseli cinayetine iki kez ağırlaştırılmış müebbet

Samsun'da lise öğrencisi 2 kişiyi okula giderken tabanca ile öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan liselinin yargılanmasına başlandı. 

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, yaklaşık 6 ay önce Bahçelievler Mahallesi'nde Samsun Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ahmet Genç (16) ve 10. sınıf öğrencisi Cihan Semizoğlu'nu (17) okula giderken tabanca ile öldürdüğü iddiası ile tutuklanan 19 Mayıs Lisesi 11. sınıf öğrencisi A.A'nın (17) yargılanmasına başlandı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen ve gizli yapılan duruşmaya, Ünye Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanık ile ölenlerin yakınları katıldı. Sanık hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Bu arada, duruşma sırasında fenalaşan Cihan Semizoğlu'nun annesi Saniye Semizoğlu dışarı çıkarıldı. Acılı anne kendine geldikten sonra tekrar duruşma salonuna alındı.

“BAŞKASI ÖLDÜRDÜ” İDDİASI

Yaklaşık 5 saat süren duruşma sonrası açıklamada bulunan Cihan Semizoğlu'nun yakınlarının avukatı Suat Uzun, sanığın cinayeti işlemediğine dair kanıları olduğunu ifade etti.

Cinayetin başkası tarafından işlenmiş olabileceği görüşünü dile getiren Uzun, “Cinayeti işlemediği halde, Cihan'ı kız arkadaşı hakkındaki dedikodu nedeniyle vurduğunu itiraf ediyor, Ahmet'i ise vurduğunu hatırlamadığını söylüyor” dedi.

Cihan Semizoğlu'nun babası İlhan Semizoğlu da “Devlet gerçek katili ortaya çıkaracaktır. A.A bir katil değil, çünkü 1 metre mesafeden 8 kurşun atacak kadar cesaretli değil” diye konuştu.

OLAY

Geçen mayıs ayında, Samsun Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ahmet Genç (16) ve 10. sınıf öğrencisi Cihan Semizoğlu (17), sabah okula giderken Bahçelievler Mahallesi'nde uğradıkları silahlı saldırı sonucu ölmüştü.

Kız meselesinin neden olduğu bildirilen olayın zanlısı olarak 19 Mayıs Lisesi 11. sınıf öğrencisi A.A tutuklanmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 15:54:24
Güncelleme :17 Kasım 2006 Cuma 16:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?