4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Literatüre giren ameliyat

TÜRKİYE'DE LİTERATÜRE GİREN AMELİYAT

Amasya'nın Merzifon ilçesinde ikamet eden 80 yaşındaki Afet Keserci, yıllardır çektiği sancılarından Büyük Anadolu Hastanesi'nde yapılan tek delik (SİLS) yöntemi operasyonuyla kurtuldu.

Yıllardır sancı ve yemek yiyememe şikâyetleri ile çalmadık kapı bırakmayan Merzifonlu Afet Keserci, tanıdıkları vasıtasıyla geldiği Büyük Anadolu Hastanesi'nde şifayı buldu. 80 şaşında, 5 çocuk annesi olan Keserci'ye yapılan muayenesi sonucunda safra kesesi kanseri teşhisi konuldu. Keserci'nin doktoru Opr. Dr. Kerim Güzel, acil olarak hastayı ameliyata aldı ve başarılı bir şekilde operasyonu sonlandırdı.

Hastanın durumu ile ilgili bilgi veren Büyük Anadolu Hastanesi doktorlarından Opr. Dr. Kerim Güzel, "Hastamız bize başvurduğu zaman çok büyük ağrılar çektiğini, yemek yemede bile zorlandığını belirtti. Burada yaptığımız tahliller sonucunda hastamıza safra kesesi kanseri teşhisi koyduk. Yaşının ilerlemiş olması ve koyduğumuz teşhisin kanser olması nedeniyle tüm riskleri hastamıza anlattık. Kendisine yapacak olduğumuz ameliyatın tek delik yöntemi ile hiç iz bırakmadan gerçekleşen bir ameliyat olacağını söyledik ve onu ikna ettik. Başarılı bir ameliyattan sonra hastamızın sağlığına kavuşmasına yardımcı olarak onu büyük bir dertten kurtarmış olduk" dedi.

Opr. Dr. Güzel, "Tek delik yöntemi ile yeni olmasına rağmen ülkemizde safrakesesi ameliyatları sayılı merkezlerde yapılmaktadır. Ancak yapmış olduğumuz ameliyat safrakesesi kanseri olması literatürde Türkiye'de ilk ameliyat olarak gözükmektedir. Böyle bir ilki hastanemiz Büyük Anadolu'da gerçekleştirmenin ayrı bir mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

Sancılarından Büyük Anadolu Hastanesi'nde kurtulduğunu belirten Afet Keserci ise hastane çalışanlarına ve kendisini başarıyla ameliyat eden doktoru Kerim Güzel'e teşekkür etti.

TÜRKİYE'DE LİTERATÜRE GİREN AMELİYAT
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 11:41:03
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 13:15:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?