4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Lojistikte dev adım

LOJİSTİKTE DEV ADIM

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın(TSO) Lojistik Merkez Master Planı ile ilgili hazırladığı proje Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nca (OKA) kabul edildi.

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen sözleşmeye imza atarken, projenin uygulama süreci de resmen başladı.

Samsun TSO tarafından hazırlanan Lojistik Merkez Master Planı ile ilgili hazırlanıp OKA'ya sunulan proje, 2010 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği' kapsamında kabul edildi. OKA, '2010 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği' programı kapsamında ilk proje sözleşmesini Samsun TSO ile imzaladı. OKA Yönetim Kurulu onayıyla kabul edilen, “TR83 Bölgesi Lojistik Master Planı” başlıklı projenin sözleşmesi ajans binasında imzalandı. Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen uygulama süreci başlayan projeyi imzaladı.

PROJE BEDELİ 82 BİN 500 TL

İmza töreninde konuşan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kent için büyük önem taşıyan Lojistik Merkez Master Planı projesinin kabul edilip uygulamaya geçilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Projeyi oda olarak kendilerinin yürüttüklerini belirten Murzioğlu, “Kabul gören projemiz karşılığında OKA'dan 70 bin TL alacağız. Projeye 12 bin 500 TL de oda olarak biz katacağız. Ardından da Türkiye'de lojistik merkez kurma konusunda en uzman kişilerden biri olan Atilla Yıldız Tekin hocamızla beraber çalışacağız. Bu proje sayesinde inşallah Samsunumuz, yıllardır dile getirilen lojistik konusunda büyük mesafe kat ederek Türkiye'nin daha çok önem arz eden illerinden biri olacak” dedi.

PROJE UYGULAMA SÜRESİ 3 AY

OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ise 'Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı 2010 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği' programı kapsamında ilk proje sözleşmesini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Proje ile TR83 Bölgesinin uluslararası ticaret ve lojistik alanında rekabet gücünün artırılması ve firmaların dışa açılmalarına destek sağlanması ve bölgenin sahip olduğu lojistik kaynakların tespiti, geliştirilmesi, amacına uygun kullanılması ve bu çalışmaların planlanarak Samsun merkezli, Bölgesel Lojistik Master Planını hazırlamak amaçlanıyor. Projenin uygulama süresi 3 ay, toplam bütçesi 82 bin 500 TL'dir” diye konuştu.

LOJİSTİKTE DEV ADIM
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 16:29:01
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 16:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?