2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

LÖSAM'dan çocuklara destek

Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM), sattıkları süs eşyaları ile lösemili çocuklara destek olmaya devam ediyor.


LÖSAM gönüllü çalışanları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde lösemili ve kan hastalıklı çocukların tedavisine destek olmak amacıyla kurdukları standlarda süs eşyaları satıyor. 2, 3 ve 5 TL'den satılan süs eşyaları, bazı yardımsever vatandaşlar tarafından imkanları doğrultusunda gönüllü olarak fazla para karşılığında da alınabiliyor.

LÖSAM Yönetim Kurulu Üyesi Sema Danışmaz, sattıkları süs eşyalarıyla lösemi hastası olan ve ailesinin imkanları olmaması nedeniyle tedavisini yaptırmayan çocukların tedavisini yaptırabilmeleri için bazı çalışmalar yaptıklarını, bu çalışmalardan birisini de üniversite hastanesinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

1981, 1994 ve 1998 yıllarında yılların da kendinin de 3 kez kansere yakalandığını ve bu hastalığı yendiği belirten Sema Danışmaz, şu anda çok sağlıklı olduğunu, kanser hastalığının tedavisi yapıldığı takdirde yenilebilen bir hastalık olduğunu ve amaçlarının, imkanı olmayan lösemi hastalarının tedavilerinin yapılmasına yardımcı olmak olduğunu dile getirdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 11:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?