6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

LÖSAM'dan lösemili çocuklara destek

Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) gönüllüleri, buzdolabı süsleri satarak lösemili çocuklara destek oldu.


LÖSAM, '02-08 Kasım Dünya Lösemili Çocuklar Haftası' nedeniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde açtıkları standda buzdolabı süsleri satarak lösemili çocuklara destek olmaya çalıştı. Biyolog Mustafa Gündüz ve İşletme Öğrencisi Şeyma Odabaş'ın sattıkları buzdolabı süslerine ilgi büyüktü.


LÖSAM Derneği Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, löseminin tedavi edilebilir hastalıklar arasında yer aldığını, teşhisten sonra süratle tedaviye geçilmesini, aksi halde kötü sonuçların doğurabileceğini söyledi.


Prof. Dr. Davur Albayrak ise tedavi süresinin uzun bir zaman olması, hastanın düzenli beslenmesi ve hijyenik şartlarda uygun ortamda bakılması gerekliliğinin büyük bir sorun teşkil ettiğini belirtti. Davut Albayrak, "Sosyal güvencesi olmayan hastaların çoğu bu koşulları sağlayamadığı için tedavisini tamamlayamamakta, tedavi edilebilir olmasına rağmen hasta kaybedilmektedir. Derneğimiz, tedavi edilebilir bu hastalara bir umut ışığı olması amacı ile kurulmuştur. Lösemili ve kan hastalıklı çocuklarımıza maddi ve manevi destek bekliyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 18:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?