2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Lösemili çocuklar doyasıya eğlendi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bölümü'nde tedavi gören lösemili hastası çocuklar, Kutlukent Belediyesi'nin düzenlediği moral etkinliğinde doyasıya eğlendi.


Kutlukent Belediyesi ve Samsun Lösemili ve Kan Hastalıkları Çocuklar Derneği'nin(LÖSAM) işbirliğiyle çocuklara yönelik moral etkinliği düzenlendi. Kutlukent Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Kutlukent Belediye Başkanı Hayati Tekin, LÖSAM Derneği Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, lösemini hastası çocuklar ve aileleri katıldı. Palyaço eşliğinde oyun oynayan 25 lösemi hastası çocuk gönüllerince eğlendi. Etkinlikte pasta kesen çocuklar moral depoladı.


Zamanı yararlı geçiren lösemili hastası çocukların motivasyonunun yükseldiğini dile getiren Prof. Dr. Davut Albayrak, "Bu duyarlılığı gösteren Başkan Hayati Tekin'e teşekkür ediyoruz. Moral, her türlü hastalığın tedavisi için ilaçtır. Yaşama daha sıkı sarılır. Buradaki çocukların en çok buna ihtiyacı var. Bu tür desteklerin artarak devam etmesini gerekir" dedi.


Hasta çocuklara acil şifalar dileyen Hayati Tekin, hayatın her alanında olduğu gibi bu alanda da lösemili hastalara desteklerin sürmesi gerektiğine işaret etti. Daha sonra LÖSAM Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, lösemini hastası çocuklar ve aileleri Atatürk Evi'ni gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 18:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?