6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Lösemili çocuklar yararına kermes

OMÜ Çocuk Hematolojisi Ana Bilim Dalı ile Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği(LÖSAM) Samsun Şubesi birlikteliğinde lösemili çocuklar yararına kermes düzenlendi.


OMÜ Çocuk Hastanesi girişinde açılan kermese OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, LÖSAM Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak ve çok sayıda hastane personeli katıldı.


Kermes açılışı öncesi konuşan Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, insan hayatında zaman zaman son derece duygusal günlerinin yaşandığı anlarının yıllara bedel olduğunu söyledi. Kermesle birlikte duygusal bir havanın yaşandığını kendi içinde hissettiğini dile getiren Kolbakır, "Kermes herkese hayırlı olsun" dedi.


Ardından konuşan LÖSAM Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, kermesle birlikte elde edilen gelirlerin lösemili ve kan hastası çocuklar için harcanacağını söyledi. Kermesin asıl amacının hastanede tedavi gören lösemili çocuklara yardım toplamak olduğunu söyleyen Albayrak, "Personelimizin de katkısıyla çok canlı ve hareketli kermes açtık. Bu aktivitenin çocukların ihtiyacının karşılanmasında önemli katkıları olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Açılışın ardından kermese katılanlar, burada satılan yiyeceklerden alarak lösemili çocuklara destek verdi. Kermese hastane personeli ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 14:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?