3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

LÖSEV aileleri bilinçlendiriyor

LÖSEV AİLELERİ BİLİNÇLENDİRİYOR

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Samsun'daki Lösemili çocukların ailelerine “Çocuk Gelişimi” konulu seminer verdi.

Samsun'da lösemili çocuklar ve ailelerine yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme seminerlerini sürdüren LÖSEV, bu kez “Çocuk Gelişimi” konusunda ailelere seminer düzenledi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda, uzman okul öncesi öğretmeni Esma Hatip'in slayt eşliğinde verdiği seminerde ailelere, çocukların gelişim ve psikolojik özelliklerine ilişkin bilgiler aktarıldı. “Çocuklara bir yetişkin gibi davranılmamasını, onların sorunlarını dinleyerek çözüme kavuşturmak gerektiğini vurgulayan Esma Hatip, “Çocuğa yaklaşmak için onun dünyasına girmek gerekir. Çocuğunuza 'seni seviyorum' demek bazen yetmez. Ona dokunmak, sevginizi hissettirmek gerekir. Çocuğunuzun kişilik gelişimine yardımcı olmak için onun duygularına, hissettiklerine saygı gösterin” dedi. Esma Hatip, seminer sonunda ailelerin sorularını da cevapladı.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan LÖSEV Karadeniz Bölgesi İletişim Sorumlusu İlknur Yamak, LÖSEV olarak ailelere çeşitli konularda seminerler vererek bilgilendirildiğini söyledi. 1998 yılında Dr. Üstün Ezer tarafından kurulan LÖSEV'in lösemili çocukların sağlıkla ilgili her türlü ihtiyaçlarına çözüm oluşturmaya çalıştığını, ailelere maddi ve manevi destek verdiğini ifade eden İlknur Yamak, “2000 yılında bağışlarla bir hastane açıldı. 2002'de rehabilitasyon merkezi, 2004'de üretim atölyeleri, 2006'da hasta konukevi, 2008'de okullar, 2010'da hizmete giren köy derken kocaman bir vakıf olduk” diye konuştu.

LÖSEV AİLELERİ BİLİNÇLENDİRİYOR
LÖSEV AİLELERİ BİLİNÇLENDİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi 16:16:00
Güncelleme :25 Haziran 2011 Cumartesi 16:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?