6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

LÖSEV temsilcilerinden okul ziyareti

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) temsilcileri, 'Lösemili Çocuklar Haftası' kapsamında Samsun'da çeşitli müdürlükler ve okulları ziyaret etti.


LÖSEV Ankara Merkez Şubesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Eser Ergörün ve Sosyal Hizmetler Görevlisi Gülhan Erbil, lösemi hastalığı konusunda bilgilendirme faaliyeti yapmak için Samsun'a geldi. LÖSEV Samsun Temsilcisi Sevil Uzgur ile birlikte çeşitli kurumlar ile okulları ziyaret eden Ergörün ve Erbil, öğrenci ve öğretmenlere, lösemi hastalığı hakkında bilgi aktardı.


İlk olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giden LÖSEV temsilcileri, ardından bazı okulları ziyaret etti. Okullarda müdür, öğretmen ve öğrencilere lösemili hastalığıyla ilgili broşür dağıtan ve bilgi veren LÖSEV'liler, daha sonra İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu'nu ziyaret etti. LÖSEV temsilcileri, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.


Amaçlarının sağlam bireylere lösemiliyi ve tedavi edilebilirliğini anlatmak olduğunu söyleyen LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Eser Ergörün, "Lösemili Çocuklar Haftası çerçevesinde öncelikle çocuklarımızın bilinçlendirilmesini için çalışıyoruz. Bu hafta kapsamında ilköğretim müdürlerinin temsilcileriyle görüştük. Kendilerinden öğrencileri doğru bilgilendirilmelerini ve bunun kendilerinden geçtiğini açıkladık. Lösemili çocuklarımızın hijyenik koşullarda yaşamaları gerektiğini için maske takıyorlar.


Sağlıklı çocuklarımıza bu hastalığın bulaşıcı olmadığını ve hasta çocuklarımızın maskelerini dışarıdan kapabilecek enfeksiyona karşı korunmak için taktıklarını söyledik. Bu anlamda da kendilerini hiç bir şekilde dışlamamaları gerektiğini ve onları kabullenmelerini istedik" dedi.


İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu ise, kendilerinin artan lösemi ve diğer kanser hastalarının iyileşmelerine yönelik yoğun çaba içerisinde olduklarını ve önemli derecede artan lösemili hastalığını sağlıklı bireylere tanıtıp, toplumu bilinçlendirmek gerektiğinin önemli olduğunu ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 20:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?