4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

LPG DOLUM TESİSLERİ VE BAYİLERE DENETİM...

Ahmet Arslan, bilgilendirme çalışmalarının Aygaz A.Ş. Samsun Dolum Tesisleri'nde ve Demirören Şirketler Grubu - Milangaz A.Ş. Samsun Dolum Tesisleri'nde gerçekleştirildiğini ve programların belirli bir takvimle uygulamaya devam edileceğini belirtti. Bilgilendirme toplantılarında sunumun İl Müdürlüğü Personeli Kimya Mühendisi Mustafa Erol tarafından verildiğini kaydeden Arslan, bugüne kadar toplam 30 adet bayi ve elemanlarına eğitim verdiklerini açıkladı.

"TSE BELGESİZ TÜP ALMAYIN"
Konuyla ilgili düzenlenen toplantılarda katılımcılara, "LPG Tüplerinin Dolumu ve Tüketicilerine Ulaştırılması" konularında ilgili T.C. Sanayi Bakanlığı Yönetmelikleri-Uygulamaları ve TSE Standartları konusunda bilgi verildiğini hatırlatan Arslan, tüketicileri özellikle, bakkal ve marketlerde satılan tüpleri ve TSE belgesi bulunmayan tüpleri satın almamaları hususunda, tüp dağıtımı yetkili bayilerini de tüplerin montajı yapıldıktan sonra sızdırmazlık testlerinin yapılması gerektiği, tüp dağıtımı bayilerinde LPG tüp ve depozito satış fiyatlarının görünür bir şekilde teşhir edilmesinin mecbur olduğu konularında uyardı.
Bilgilendirme ve denetim faaliyetlerinin devam edeceğini açıklayan Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Arslan, ilgili yönetmeliklere ve standartlara uymayan LPG dolum tesisleri ve dağıtım bayileri hakkında, 1705 sayılı ' Ticarette Tahsisin Yasaklanması ve İhracatın Desteklenmesi ve Korunması Hakkındaki Kanun' uyarınca (Bir aydan altı aya kadar hapis cezası ve 100 milyon liradan 500 milyon liraya kadar ağır para cezasına hükmedilir) hükümlerine göre Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacağı ve 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı tüketicinin korunmasına ilişkin yasaya göre 2 milyar 570 milyon lira idari para cezasının uygulanacağını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 12:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?