5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

LPG firmalarına denetim

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi teknik görevlileri, ilde MMO Büro Tescil Belgesi'ne sahip 5 adet LPG yakıt dönüşüm yetkili montaj firmasını denetledi. 

Denetlemede MMO Serbest Mühendislik Müşavirlik (SMM) Yönetmeliği çerçevesinde; firmada çalışan makine mühendisinin aylık SSK primlerinin oda asgari fiyat tarifesi olan bin 50 YTL ve 30 iş günü üzerinden yatıp yatmadığı, SSK priminin firmanın büro tescil belgesindeki adresinden yatıp yatmadığı, aylık maaş bordrolarının bulunup bulunmadığı, LPG dönüşümü yapan firmaların odadan aldığı Serbest Müşavirlik ve Mühendislik Büro Tescil Belgesi'ndeki firma bilgilerinde değişiklik olup olmadığı, gerekli vizelerin yapılıp yapılmadığı, işyerinin ortam olarak LPG dönüşümü yapmaya uygun olup olmadığı, yetkileri dışındaki regülatörlerin montajının yapılıp yapılmadığı, ECER 67.01 standardına uygun malzemelerin kullanılıp kullanılmadığı kontrol edildi. Denetim esnasında karşılaşılan aksaklıklar konusunda yetkili firmaları bilgilendiren MMO teknik görevlileri, denetim sonrası Serbest Müşavirlik ve Mühendislik Bürosu İnceleme Tutanağı tutarak firma bilgilerinde güncellemeler yaptı. 

MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, 2006 yılı ekim ayı itibariyle Samsun merkezde 9 bin 961, Amasya-Çorum-Tokat-Ordu-Sinop illerinde 17 bin 504 olmak üzere toplam 27 bin 465 adet LPG yakıt dönüşümü yapıldığını dile getirerek, "Bu araçların gaz sızdırmazlık kontrollerini yapmıştık. Samsun merkezde yapılan kontrollerin toplam 3 bin 604 adeti yeni dönüşüm yapılmış olan araçlara yönelik olarak gerçekleşmişti. Samsun ilinin LPG yakıt dönüşümü yapılmış olan toplam araç sayısı ve tüketicinin LPG yakıt sistemini tercih etmesi dikkate alındığında, yetkili firmaların da denetiminin çok önemli olduğu bir gerçek. Bu firmaların sayısının 5 adet gibi az bir rakamda olduğu da ortada. Kaçak dönüşümü önlemek ve vatandaşın mağduriyetine sebebiyet vermemek için denetime devam edeceğiz Kanun ve yönetmeliklere aykırı işlem yapan firmalar hakkında MMO SMM Yönetmeliği uyarınca cezai işlem uygulamayı sürdüreceğiz" dedi.
Samsun ili ve ilçelerinde yaklaşık 30 bin adet civarında LPG dönüşümü yapılmış araç olduğunu ve araç sayısında artış eğilimi bulunduğunu ifade eden Gürkan, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından ilgili kuruluşların üzerlerine düşen denetim görevini yerine getirmesinin önemli olduğunu sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 18:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?