2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Maaş bağlamada kolaylık

Vali Yardımcısı Hasan Ersan, kaymakamlıkların bünyesinde oluşturulacak komisyonların maaş talep eden engelliler için bilgi dosyası hazırlayacağını belirterek, "Komisyonlar sayesinde, 8-9 aylık bir süre alan maaş bağlama süreleri kısa zaman içerisinde çözüme kavuşturularak maaş bağlanacak" dedi.


Samsun'da 900 ihtiyaç sahibi engelliye maaş bağlandığını belirten Vali Yardımcısı Hasan Ersan, yaklaşık 900 engelliye maaşın uygun görülmediğini ve binin üzerinde engelliler tarafından gelen taleplerin değerlendirilmesinin sürdüğünü açıkladı. İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde bulunan 11 kişinin yetersiz olduğunu savunan Ersan, "İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde personel istenilen düzeyde değil. Bunun için 11 kişi, engelli insanlarımızın gerekli şekilde incelenmesini büyük bir fedakarlık içerisinde yapmaktadır. Fakat işlerini yetiştiremiyorlar. Ancak, engelli vatandaşlarımıza maaş bağlaması 8-9 ay gibi süre alıyor.

Maaşların daha kısa zamanda bağlanması için durumu Sayın Valimizle görüştüm. Yönetmeliğinde cevap verdiği bir ölçüde özellikle ilçelerimizden gelen müracaatların mahallinde incelemeler yapılması için kaymakamlıklar bünyesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce uygun görülen komisyonlar oluşturulacaktır. Komisyonun dosyalar şeklinde oluşturacağı bilgileri İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne gönderilecek. Müdürlüğümüz de kendi bünyesinde maaş bağlanması uygun görülecek olan kişinin dosyalarına bakarak, gerekli sonucu çıkaracak. Yani bu işe bakan 11 kişi ilçe ilçe dolaşmayacaktır. Bu şekilde 8-9 aylık bir süre alan maaş bağlama sürelerinin kısa zaman içerisinde çözüme kavuşturularak maaş bağlanacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 15:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?